Εισαγωγή στην Ιαπωνική κουζίνα: Πώς μπορείς να φτιάξεις Ramen Noodles!

Από neolaia.gr Team 11 Φεβρουαρίου 2017

ramen-noodles

Θες να δοκιμάσεις την τύχη σου με ένα λίγο διαφορετικό πιάτο; Ήρθε η ώρα! Μην ανησυχείς, είναι εξαιρετικά απλό!

Το Ramen είναι παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή. Άλλοι λένε πως οι Ιάπωνες το πήραν από τους Κινέζους ενώ άλλοι πως το δημιούργησαν οι ίδιοι περίπου τον 20ο αιώνα. Όποια και αν είναι η αλήθεια, το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γευστικό πιάτο!

Επίσης, πρόκειται για ένα πιάτο που μπορείς να φτιάξεις με άνεση σπίτι. Μη κωλώνεις!

Δες πόσο απλό είναι:

Υλικά

270γρ. Ramen Noodles

4 βρασμένα αυγά

10 γρ. σκόνη Dashi

3 κ.σ. Miso Πάστα

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι

150 γρ. σπανάκι

140 γρ. Μπαμπού σε φέτες

200 γρ. φύτρες φασολιών

2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Λίγο λάδι τσίλι

1 ½ με 2 λίτρα νερό

Φυστικέλαιο

Οδηγίες

Βράζεις τα ramen noodles για 4’ σε 1 ½ με 2lt νερό. Μόλις βράσουν, τα βγάζεις από την κατσαρόλα & τα βάζεις σε ένα μπολ με λίγο φυστικέλαιο για να μην κολλήσουν.

Στο νερό που έβρασες τα ramen, θα βράσεις ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά, ξεκινώντας από τα αυγά. Συνεχίζεις με το σπανάκι για να πάρει μια βράση και μετά με τα μπαμπού και τις φύτρες. Σε τέσσερα μπολ σούπας μοιράζεις τα ramen.Πάνω από τα νουντλς βάζεις τα λαχανικά το ένα δίπλα στο άλλο, κόβεις τα αυγά στη μέση και βάζεις σε κάθε μπολ από δύο μισά.

Στην κατσαρόλα με το νερό που έβρασες όλα τα υλικά μας, ρίχνεις τη σκόνη dashi με τη σάλτσα σόγιας και το αφήνεις λίγο να βράσει. Σε ένα μπολ βάζεις την πάστα σόγιας και με λίγο ζωμό από αυτόν που έφτιαξες στην κατσαρόλα, τη διαλύουμε, προσθέτεις ξανά στην κατσαρόλα και ανακατεύεις καλά.

Σερβίρεις το ζωμό στα μπολ που έχουμε ετοιμάσει με τα ramen και τα λαχανικά. Πασπαλίζεις με φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι τσίλι ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλεις.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486