Μεταπτυχιακά 2017:
Τα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποτελούν τους πλέον δυναμικούς τομείς, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ScreenShot_20170209180958

Τα πεδία της ενέργειας και του περιβάλλοντος αποτελούν τους πλέον δυναμικούς τομείς, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα πεδία αυτά είναι σύνθετα και έχουν ανάγκη από στελέχη με ευρύ προσανατολισμό και σύνθεση γνώσης και εμπειρίας τόσο σε θέματα ενεργειακών και περιβαλλοντικών τεχνολογιών, όσο και σε καίριους άλλους τομείς όπως η οικονομία, η επιχειρηματικότητα και η νομοθεσία.

Στα πλαίσια αυτά υλοποιείται ο Πέμπτος Κύκλος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ενεργειακές και Περιβαλλοντικές Επενδύσεις» από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του  ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (ΤΕΙ Πειραιά) (ΦΕΚ 1359/2014, Τεύχος Β). Η καινοτομικότητα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΠΜΣ είναι ότι εκτείνεται ταυτόχρονα και στους τρεις άξονες που συνθέτουν την ολοκληρωμένη γνώση στην Ενέργεια και το Περιβάλλον,

  • την Τεχνολογία
  • την Τεχνικοοικονομική ανάλυση και αξιολόγηση και
  • τις Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

και

ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη δραστηριοποίηση των φοιτητών του στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας στα θέματα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού έχουν ήδη αναπτυχθεί πολύ σημαντικές συνεργασίες με εταιρείες και φορείς. Οι επισκέψεις των φοιτητών μας σε ενεργειακές μονάδες-εγκαταστάσεις (φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα) σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε μονάδες πετρελαιοειδών, καθώς επίσης και σε τμήματα προώθησης ενεργειακών και περιβαλλοντικών επενδύσεων τραπεζών περιλαμβάνουν συστηματική μελέτη τεχνικών και επιχειρηματικών στοιχείων. Επίσης η παρακολούθηση εντατικών εξειδικευμένων προγραμμάτων (short intensive courses) όπως Αποθήκευση Ενέργειας, Τεχνολογίες Υδρογόνου, Ηλεκτροκίνηση, Τεχνικοοικονομική Αξιολόγηση Ενεργειακών Επενδύσεων, που γίνονται στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού και υλοποιούνται από την επιστημονική του ομάδα σημειώνουν ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία.

 

Kαταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων – 03-03-2017

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;