7 εναλλακτικοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο!
Βαρέθηκες να τρως το αβοκάντο φέτες; Δες ορισμένους πρωτότυπους τρόπους που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!

 αβοκάντο

Βαρέθηκες να τρως το αβοκάντο φέτες; Δες ορισμένους πρωτότυπους τρόπους που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις!

Το αβοκάντο θεωρείται υπερτροφή με 18 βασικά αμινοξέα και ποικιλία σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία μειώνουν την κακή χοληστερίνη και αυξάνουν την καλή.

Το συγκεκριμένο υπερ-φρούτο διαθέτει πρωτεΐνη, η οποία διασπάται πιο γρήγορα και εύκολα από τον οργανισμό μας σε σχέση με την πρωτεΐνη του κρέατος.

Πρόκειται, συνεπώς, για ένα τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας. Πώς μπορούμε να το καταναλώσουμε λίγο διαφορετικά, όμως;

Κάνε το smoothie

Το αβοκάντο μπορεί να δώσει ιδιαίτερα κρεμώδη υφή σε ένα smoothie (ας μην μιλήσουμε για τις βιταμίνες). Το αβοκάντο είναι ένας καλός τρόπος να κάνετε το smoothie σας να έχει περισσότερο γεύση επιδόρπιου και το καλά λιπαρά που περιέχει θα σας βοηθήσουν να απορροφήσετε τη βιταμίνη Κ από τα λαχανικά.

Αντικατάστησε το ψωμί με αυτό

Κόψε ένα (αξεφλούδιστο) αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι, λίγο από το εσωτερικό της σάρκας του, ώστε να έχεις χώρο να μπει ένα αυγό εκεί. Βάλε το στο φούρνο αρκετά για να ψηθούν τα αυγά, αφήνοντας τον κρόκο χαλαρό. Βουαλά, ένα θρεπτικό πρωινό.

Σως για σαλάτα

Χτύπα στο μίξερ αβοκάντο, ελαιόλαδο, λίγο λεμόνι και αρωματικά και θα έχεις ένα απίστευτο dressing για την σαλάτα σου σε χρόνο dt.

avocado art humor

Δοκίμασε το τηγανητό!

Ναι ναι. Τηγανητό. Κόψε το αβοκάντο σε λωρίδες και κύλησε το σε τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη. Άπλωσε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγάνησε τα για λίγο πριν τα ψήσεις στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Μόλις τα βγάλεις, αλάτι-πιπέρι και είσαι τζιτζι!

Μετάτρεψε το σε πέστο

Θες μια ωραάια σάλτσα πέστο; Πάρε ένα μίξερ, ρίξε μέσα μερικά λαχανικά, λίγο σκόρδο, ψημένους ξηρούς καρπούς και μισό αβοκάντο. Είσαι έτοιμος/-η.

Δοκίμασε το ως πηκτικό στις σούπες

Συνήθως, πήζουμε τις σούπες με λίγο αλεύρι ή βούτυρο. Όμως, ένα αβοκάντο μπορεί να έχει την ίδια χρήση. Ρίξε το στο μίξερ με ολόκληρη ή κομμάτι της σούπας και ανακάτεψε το καλά.

Κάνει και για μάσκα!

Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι αβοκάντο και γιαούρτι. Η προβιοτική μάσκα που θα προκύψει δρα κατά των ρύπων ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει την επιδερμίδα. Είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να τύχει στο πρόσωπο σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;