Πώς γίνεται ο ύπνος να επηρεάζει το πότε κρυολογούμε;
Ο ύπνος συνδέεται στενά με διάφορους τομείς της ανθρώπινης υγείας, ωστόσο, πώς θα μπορούσε να συνδέεται με το κρυολόγημα και τις ιώσεις;

13397331035_74405edc15_o

Ο ύπνος συνδέεται στενά με διάφορους τομείς της ανθρώπινης υγείας, ωστόσο, πώς θα μπορούσε να συνδέεται με το κρυολόγημα και τις ιώσεις;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sleep, οι άνθρωποι που κοιμούνται έξι ώρες ή λιγότερο τη νύχτα είναι πιο πιθανό να κολλήσουν κάποιο κρυολόγημα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της California εξέτασαν περίπου 164 ενήλικες, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη παράγοντες όπως το στρες, η ιδιοσυγκρασία, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα..

Στην συνέχεια, παρακολούθησαν τις συνήθειες ύπνου τους για 7 ημέρες, μετρώντας τις ώρες αλλά και την ποιότητα ύπνου τους κάθε βράδυ με την βοήθεια ενός ειδικού αισθητήρα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις συνήθειες ύπνου των συμμετεχόντων για επτά ημέρες, μετρώντας με ειδικό αισθητήρα το πόσο κοιμόντουσαν κάθε βράδυ, αλλά και την ποιότητα του ύπνου που έκαναν.

UnlawfulSimplisticBlesbok

Έπειτα τους απομόνωσαν σε ένα ξενοδοχείο και τους μετέφεραν τον ιό του κρυολογήματος μέσω ρινικών σταγόνων. Αφού τους παρακολούθησαν για μία εβδομάδα, συλλέγοντας καθημερινά δείγματα βλέννας για να δούμε αν ο ιός είχε εμφανίσει συμπτώματα.

Όπως φάνηκε, τα άτομα που κοιμόντουσαν λιγότερες από 6 ώρες το βράδυ υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα να κολλήσουν συνάχι από εκείνους που κοιμόντουσαν πάνω από 7 ώρες κάθε μέρα.

Από την άλλη, όσοι κοιμόντουσαν λιγότερο από 5 ώρες είχαν 4,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ηλικία, το άγχος, η καταγωγή ή η εκπαίδευση των συμμετεχόντων δεν έπαιξαν κανένα ρόλο ως προς τα αποτελέσματα που παρουσίασαν. Παρότι υπολογίσθηκαν σαν παράγονες, ο ύπνος ήταν ο πιο ισχυρός παράγοντας στην ευαισθησία του ατόμου μπροστά στο κρυολόγημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;