4 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου!
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε από την Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου ως προσπάθεια υποστήριξης της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τον Καρκίνο (World Cancer Declaration) που γράφτηκε το 2008!

LOGO

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε από την Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου ως προσπάθεια υποστήριξης της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τον Καρκίνο (World Cancer Declaration) που γράφτηκε το 2008!

Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τον καρκίνο αλλά και η ενθάρρυνση της έγκαιρης πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου έχει, επίσης, ως σκοπό την μείωση της παραπληροφόρησης όσον αφορά την ασθένεια και την εξάλειψη του στίγματος κατά των ατόμων που πάσχουν από αυτήν.

Κάθε χρόνο, παγκοσμίως, λαμβάνουν τόπο χιλιάδες ενέργειες υποστήριξης όσων πάσχουν από καρκίνο. Μια από αυτές είναι οι λεγόμενες #NoHairSelfie, ένα διεθνές κίνημα όπου οι συμμετέχοντες ξυρίζουν τα κεφάλια τους, είτε κυριολεκτικά είτε πλασατικά, αναδεικνύοντας το κουράγιο των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία για την ασθένεια.

image-3

Σύμφωνα με τα στατιστικά, ο καρκίνος είναι, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η δεύτερη βασικότερη αιτία θανάτου στην Ελλάδα.

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που δεν γνωρίζει όρια και μας έχει ή θα μας επηρεάσει όλους, άμεσα ή έμμεσα, κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συγκεκριμένη ασθένεια ευθύνεται για 8,2 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο.

Πάνω από 1/3 αυτών των θανάτων μπορούν να αποτραπούν και πως πολλοί καρκίνοι είναι θεραπεύσιμοι, αν ανιχνευθούν αρκετά νωρίς. Εκεί εισέρχεται η σωστή ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κόσμου, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθεια για πρόληψη και θεραπεία της νόσου, με αποτέλεσμα την αποφυγώ εκατομμυρίων μάταιων θανάτων κάθε χρόνο!

Προβλέπεται ότι μέχρι το 2025 τα ετήσια νέα περιστατικά καρκίνου θα αυξηθούν στα 19,3 εκατομμύρια, από 14,1 εκατομμύρια που ήταν το 2012.

Οι ενέργειες που γίνονται από κάθε άτομο, οργανισμό και κυβέρνηση θα βοηθήσουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο καρκίνος. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί μείωση στους πρόωρους θανάτους από μη μεταδιδόμενες ασθένειες (όπου ανήκει και ο καρκίνος) κατά 25% μέχρι το 2025

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αποτελεί μια ευκαιρία για την Ένωση για τον Παγκόσμιο Ελέγχο του Καρκίνου (UICC), τα μέλη της και το κοινό να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια κινητοποίηση με στοχευμένες, τοπικά προσαρμοσμένες και πραγματοποιήσιμες ενέργειες που θα μειώσουν την επιβάρυνση που προκαλεί ο καρκίνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;