Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: Αναλυτικός οδηγός - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις παροχές του προγράμματος που παρέχει ο ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις παροχές του προγράμματος που παρέχει ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιούνται στους δήμους της χώρας, έχουν ενταχθεί συνολικά 43.000 άνεργοι.

Η δράση στοχεύει αφενός μεν στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, αφετέρου δε στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση

Όπως υποστηρίζει, άλλωστε, το υπουργείο Εργασίας, η υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων στην προσπάθεια επανένταξής τους στην αγορά εργασίας αποτελεί τον κεντρικό στόχο των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Η νέα γενιά προγραμμάτων αποσκοπεί στην υποστήριξη της διαδικασίας επαναφοράς του ανέργου στο χώρο της εργασίας, συνδυάζοντας την αναβάθμιση του γνωστικού του επιπέδου με την προσφορά μίας θέσης εργασίας για οκτώ μήνες σε μετρήσιμα κοινωφελή έργα για την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές στους ωφελούμενους του προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.

Η δράση της κατάρτισης είναι προαιρετική. Ξεκινά, μετά το δεύτερο μήνα υλοποίησης του προγράμματος και περιλαμβάνει κατάρτιση, με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Μετά το πέρας της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης στις γνώσεις και δεξιότητες πληροφορικής.

Όπως αναφέρει το “dikaiologitika.gr” στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος κατάρτισης, θα παρακολουθήσουν και σεμινάρια, με θέμα την «κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα». Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα είναι οκτάμηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, λαμβάνουν, μηνιαίως, καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75 ευρώ), ενώ, όσοι είναι άνω των 25 ετών, λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54 ευρώ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;