Σκληρές εικόνες: Εκατοντάδες άνθρωποι τον έβλεπαν να πνίγεται και δεν έκαναν τίποτα!
Ένα περιστατικό που μας κάνει να αισθανόμαστε ντροπή αλλά και αγανάκτηση απέναντι στον κόσμο που δεν ήθελε να βουτήξει στο κανάλι για να σώσει τον άνδρα που εμφανώς πνιγόταν!

benetia

Ένα περιστατικό που μας κάνει να αισθανόμαστε ντροπή αλλά και αγανάκτηση απέναντι στον κόσμο που δεν ήθελε να βουτήξει στο κανάλι για να σώσει τον άνδρα που εμφανώς πνιγόταν!

Πρόκειται για ένα από τα πιο σκληρά viral που έχουν γίνει ποτέ. Το ερασιτεχνικό βίντεο που ακολουθεί απεικονίζει τον Πάτεϊ Σαμπάλι, έναν άνδρα 22 ετών από την Γκάμπια, που αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του πηδώντας μέσα στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικα ΜΜΕ, όταν ο κόσμος από τα παραπλέοντα πλοία είδε τον Σαμπάλι να πνίγεται, απλώς έριξε 3 σωσίβια περιμένοντας τον άτυχο μετανάστη να τα πιάσει. Όταν, όμως, εκείνος δεν κολύμπησε να τα πιάσει και συνέχισε να πνίγεται, ο κόσμος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να στέκεται και να τον κοιτά.

Η ερώτηση που μας βασανίζει είναι «αν ήταν Ιταλός ή Ευρωπαίος, η συμπεριφορά των ανθρώπων θα ήταν η ίδια, ή θα έτρεχαν με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν;».

Κατά την διάρκεια του βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό ακούγεται κάποιος να φωνάζει “Αφρική, πετάξτε του το σωσίβιο” και μετά από λίγο να προσθέτει “αυτός είναι χαζός, θέλει να πεθάνει”.

Υπάρχουν, μάλιστα, αναφορές πως ορισμένοι “θεατές” του τραγικού περιστατικού έκαναν και ρατσιστικά σχόλια απέναντι του. Άλλος φώναξε “Να πας πίσω στο σπίτι σου”, κάποιοι γελούσαν ενώ ένας άλλος είπε “αφήστε τον να πεθάνει”.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Abdus Sattar από το Μπαγκλαντές που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού θεωρεί πως ο νεαρός άνδρας αυτοκτόνησε.

«Τον είδα να πέφτει από τον προβλήτα. Στην αρχή νόμιζα ότι γλίστρησε αλλά μετά είδα να του πετούν σωσίβια τα οποία αρνήθηκε να πιάσει και κατάλαβα πως είχε παραιτηθεί» είπε.

Το άψυχο σώμα του Πάτεϊ Σαμπάλι ανασύρθηκε από τον βυθό 3 ώρες μετά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός άνδρας είχε φτάσει στο Ποτσάλο της Σικελίας σε ένα σαπιοκάραβο και οι πιθανότητες λένε πως η αυτοκτονία του οφείλεται στο γεγονός πως οι ιταλικές αρχές δεν ανανέωναν την αρχική άδεια παραμονής, που είχε λάβει για ανθρωπιστικούς λόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΗΜ
46 - 40
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;