Γιατί δεν πρέπει να κάθεσαι με σταυρωμένα πόδια! (Έρευνα)
Μια συνήθεια που θα είναι δύσκολο να κόψεις αλλά πρέπει!

πόδια

Μια συνήθεια που θα είναι δύσκολο να κόψεις αλλά πρέπει!

Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς στάσεις που κάνει κανείς όταν κάθεται. Αράζει πίσω και βάζει το ένα πόδι πάνω στο άλλο – εκτός αν βρίσκεται στην εκκλησία όπου δεν επιτρέπεται.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Blood Pressure, η συγκεκριμένη στάση σώματος μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής μας πίεσης, καθώς το αίμα που κυκλοφορεί στα πόδια μας πρέπει να αντιμετωπίσει την βαρύτητα όταν επιστρέφει στην καρδιά μας.

Έτσι, η κυκλοφορία του αίματος γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν σταυρώνουμε τα πόδια μας.

Επιπλέον, η στάση αυτή μπορεί να προκαλέσει και διάφορα προβλήματα στην μέση και τον αυχένα καθώς τα σταυρωμένα πόδια επηρεάζουν την στάση της λεκάνης του ατόμου με αποτέλεσμα να επηρεάζεται έντονα η σπονδυλική στήλη.

Basic-Instinct

Συγχρόνως, τα πόδια σου -αν το έχεις προσέξει- τείνουν να μουδιάζουν αν μείνεις σε αυτήν την στάση για αρκετή ώρα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι φλέβες και τα νεύρα σου δέχονται πίεση σε σημείο που το νιώθεις σε όλη τη γάμπα.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν συνεχίσεις να κάθεσαι για ώρες σε αυτήν την στάση κινδυνεύεις να αποκτήσεις σημαντική ζητήματα στο μέλλον. Προσπάθησε να ξεκουράζεις τα πόδια σου ανά 15 λεπτά και να περπατάς όσο περισσότερο μπορείς μέσα στην μέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;