Οι ψυχοπαθείς δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο μας δείχνουν στις ταινίες/σειρές! (Έρευνα)
Πες αντίο στον Χάνιμπαλ Λέκτερ, στην πραγματικότητα, οι ψυχοπαθείς serial killers έχουν μέτρια νοημοσύνη! Δες τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ!

good_psychopath_rect

Πες αντίο στον Χάνιμπαλ Λέκτερ, στην πραγματικότητα, οι ψυχοπαθείς serial killers έχουν μέτρια νοημοσύνη! Δες τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ!

Η ψυχοπάθεια έχει διάφορα ονόματα. Εναλλακτικά, ονομάζεται και «αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας» και «δυσλειτουργία αντικοινωνικής προσωπικότητας».

Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, απομυθοποιεί τους ψυχοπαθείς αποδεικνύοντας πως στην πραγματική ζωή δεν είναι καν τόσο έξυπνοι!

Οι ψυχοπαθείς αποτελούν περίπου το 1% του πληθυσμού. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν άτομα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, για παράδειγμα, ανήκουν άτομα που είναι ψυχρά, άκαρδα, αναξιόπιστα, μεγαλομανή κτλ που έχουν την δυνατότητα να χειραγωγούν τους άλλους χωρίς να νιώθουν ενοχές.\

raw

Αντικειμενικά, δεν είναι όλοι τους serial killers ή εγκληματίες, αλλά υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να βγουν εκτός νόμου. Επιπλέον, οι ψυχοπαθείς διαθέτουν μια ιδιαίτερη γοητεία, πράγμα που κάνει τον κόσμο γύρω τους να πιστεύει πως είναι ιδιαίτερα έξυπνοι.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μπράιαν Μπάουτγουελ του Πανεπιστημίου Σεντ Λούις του Μισούρι, των οποίων η έρευνα δημοσιεύτηκε στο bioRxiv, σύμφωνα με το New Scientist, συγκρότησαν και μελέτησαν ευρήματα 187 δημοσιευμένων ερευνών που αφορούσαν τη νοημοσύνη των ψυχοπαθών.

Οι ψυχοπαθείς αυτοί δεν είχαν απαραίτητα διαπράξει κάποιο έγκλημα, άλλοι ήταν μεν εγκληματίες, αλλά ορισμένοι ήταν και επιτυχημένα στελέχη.

Η μελέτη αυτή έδειξε πως στην πραγματικότητα οι ψυχοπαθείς πάνε χειρότερα τεστ νοημοσύνης απ’ ότι νομίζαμε.

signs-your-guy-is-a-psychopath

«Τα ευρήματα αυτά μάλλον θα ξαφνιάσουν πολλούς ανθρώπους» δήλωσε ο Μπάουτγουελ.

Τα συγκεκριμένα άτομα πολλές φορές έχουν κακές επιδόσεις στο σχολείο, δεν διαβάζουν τίποτα, χρησιμοποιούν ναρκωτικά και άλλες ουσίες. Μερικοί από αυτούς, όμως, μπορεί και να πετύχουν πολλά στην ζωή τους.

Η ψυχοπάθεια, προς το παρόν, θεωρείται ως αθεράπευτη ασθένεια καθώς δεν υφίσταται φαρμακευτική αγωγή που να την “διορθώνει” αλλά ούτε και μπορεί να “εξαφανιστεί” με την βοήθεια της ψυχοθεραπείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;