7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις πριν τον βραδινό ύπνο!
Μιλάμε για αυτές τις μικρές, καθημερινές συνήθειες που έχεις πριν πέσεις για ύπνο, οι οποίες, όμως, αγνοείς τι επιπτώσεις μπορούν να έχουν στον οργανισμό σου!

tumblr_nn68ukR3jW1u9r5e7o1_1280

Μιλάμε για αυτές τις μικρές, καθημερινές συνήθειες που έχεις πριν πέσεις για ύπνο, οι οποίες, όμως, αγνοείς τι επιπτώσεις μπορούν να έχουν στον οργανισμό σου!

Οι νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο και το χάζεμα στο κινητό πριν τον ύπνο είναι μερικές μόνο από τις ιεροτελεστίες που μπορεί να κάνεις κάθε βράδυ αλλά δεν γνωρίζεις πόσο παχαίνουν. Τι άλλο κάνεις λάθος σε σημείο που είναι κακό για την σιλουέτα σου;

Ελλιπής ύπνος

Η ελλιπής ύπνος μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον μεταβολισμό σου μειώνοντας τραγικά τον ρυθμό του σε σημείο που να μην καις όσο πρέπει. Επιπλέον, η κούραση που θα νιώθεις την επόμενη μέρα θα σε αποτρέψει από το να γυμναστείς ή θα σε οδηγήσει μπροστά στο ψυγείο.

Καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες φαγητού και πέφτεις για ύπνο

Πρώτον, το βαρυστομάχιασμα μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου σου σε σημείο που θα έχεις το παραπάνω ως αποτέλεσμα. Το τελευταίο γεύμα της ημέρας πρέπει να λαμβάνει τόπο τουλάχιστον 2 ώρες πριν κοιμηθείς.

Καταναλώνεις υδατάνθρακες για βραδινό

Υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά, για βραδινό σου δίνουν ενέργεια που ο οργανισμός σου δεν έχει ανάγκη εκείνη την στιγμή ενώ ταυτόχρονα η επεξεργασμένη ζάχαρη που περιέχουν μέσα αποθηκεύεται στο σώμα σου.

Κάνεις μικρές επιδρομές στα γλυκά του σπιτιού

Η ζάχαρη πάλι βρίσκει τον τρόπο να αποθηκευτεί στο σώμα σου και να μετατραπεί σε λίπος. Οι θερμίδες που παίρνεις τότε δεν καίγονται.

Πας για ύπνο νηστικός/-η

Το να αποφεύγεις το βραδινό γεύμα δεν σε γλιτώνει από τις περιττές θερμίδες αλλά περισσότερο επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου και δεν τον βοηθάει να λειτουργήσει σωστά. Προσπάθησε να τρως κάτι κάθε 3 ώρες χωρίς να αφήνεις κανένα γεύμα εκτός.

Πίνεις αλκοόλ ή καφέ

Και οι 2 ουσίες έχουν την δυνατότητα να χαλάνε την ποιότητα του ύπνου σου ενώ ταυτόχρονα περιέχουν θερμίδες που ο οργανισμός σου δεν χρειάζεται. Δοκίμασε να καταναλώσεις ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή ένα τσάι εναλλακτικά.

Χαζεύεις μπροστά από μια οθόνη πριν κοιμηθείς

Οι ηλεκτρονικές συσκευές εκπέμπουν ένα φως το οποίο χαλάει την ποιότητα του ύπνου σου και διαταράσσει το βιολογικό σου ρολόι, πράγμα που επηρεάζει και τον μεταβολισμό σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;