Παιδεία: Τι λέει το Υπουργείο για την ονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών
Στις, υπό συγκρότηση, κοινές Επιτροπές Πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ, παρέπεμψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου το ζήτημα της μετονομασίας των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών

ΠΡΙΣΜΑ 10/05/2007 ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Στις, υπό συγκρότηση, κοινές Επιτροπές Πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ, παρέπεμψε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου το ζήτημα της μετονομασίας των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και τη δυνατότητα χορήγησης διδακτορικών, όταν τέθηκε στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπών που θα περιλαμβάνουν εκπροσώπους της Συνόδου Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, της Συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ και της Συνόδου Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων για να επιλυθούν σειρά ζητημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας στο συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ δήλωσε: “Δεν είμαι υπέρ της μετονομασίας των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών”

Καταλαβαίνω, είπε ο υπουργός Παιδείας, ότι υπάρχει ένα αίτημα μετονομασίας διότι τα ΤΕΙ θέλουν να απελευθερωθούν από ένα παρελθόν κι ένα παρόν.

Επειδή οι συμβολισμοί παίζουν ρόλο και αυτό είναι στο τραπέζι της συζήτησης , πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.
Διδακτορικά

«Πολλά τμήματα των ΤΕΙ είναι πανέτοιμα να αρχίσουν να δίνουν διδακτορικά».

Τη θέση αυτή διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κατά τη πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Αικατερίνης Παπακώστα-Σιδηροπούλου, σχετικά με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των ΤΕΙ.

«Δεν έχω καμμία αμφιβολία και δεν το λέω ως άλλοθι αυτό» είπε ο κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε: «Απλώς, ό,τι είναι να κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε με έναν ενιαίο τρόπο, για να μην αρχίσουν να λένε «δίνεται σε αυτό το τμήμα η δυνατότητα, δίνεται στο άλλο, πίεση να δοθεί στο τρίτο».Καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Πηγή:esos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;