Στόχος 2017: Πολλά ακούω-λίγα λέω
Αυτός θα έπρεπε να είναι στόχος μας για όλη μας τη ζωή αλλά εντάξει, να κάνουμε μια υποχώρηση και να δώσουμε μια ευκαιρία να διορθωθούμε έστω και καθυστερημένα.

tumblr_static_tumblrbackgroundyay

Αυτός θα έπρεπε να είναι στόχος μας για όλη μας τη ζωή αλλά εντάξει, να κάνουμε μια υποχώρηση και να δώσουμε μια ευκαιρία να διορθωθούμε έστω και καθυστερημένα.

Μετά από καμιά δεκαριά κατραπακιές παλαιότερα (όλοι πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε), έκανα τη διαπίστωση ότι πρέπει να είσαι λιγομίλητος, να ακούς τα πάντα αλλά να λες ελάχιστα. Και αυτά τα ελάχιστα να είναι προσεκτικά διαλεγμένα. Ειδικά αυτήν την εποχή.

Τι έχει η εποχή θα μου πείτε…όταν πρωτοξεκίνησε το διαδίκτυο και τα social media, όλοι γίναμε δημοσιογράφοι. Θυμάστε; Μας άρεσε που μπορούσαμε να πούμε τη γνώμη μας, ό,τι μας κατέβαινε στο κεφάλι, ελεύθερα. Εκτός αυτού, η γνώμη μας διαβαζόταν κιόλας από πολλούς περισσότερους σε σχέση με το στενό οικογενειακό μας κύκλο που είχαμε συνηθίσει μέχρι τότε. Σιγά σιγά ήρθαν και οι επιπτώσεις όμως. Κριτική πάνω στην κριτική, άλλοτε κομψή άλλοτε ιδιαίτερα βάρβαρη, αχαρακτήριστα και αδικαιολόγητα. Έχθρες, φιλίες, συμμαχίες, συμφέροντα, σε μικρή ή μεγαλύτερη κλίματα, δημιουργήθηκαν και δοκιμάστηκαν. Μαζί λοιπόν με την έκθεση, έρχεται και η κριτική. Και οι κριτές να ξέρετε, κρίνονται πάντα αυστηρότερα.

Θα πίστευε λοιπόν κανείς ότι μετά τα πρώτα χρόνια του ενθουσιασμού θα ήταν πιο εύκολο να συγκρατήσουμε τις ορμές μας και να μιλάμε αφού βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας. Επίσης, θα περίμενε κανείς ότι έχουμε αποκτήσει την ικανότητα να κάνουμε μια κουβέντα με επιχειρήματα, ένα διάλογο αξιοπρεπή και όχι με σπόντες και καρφιά σαν να είμαστε στο Γυμνάσιο. Σας λύνω την απορία άμεσα: Δεν κάνουμε τίποτα από όλα αυτά.

Σε όλα τα χρόνια που γράφω κείμενα τα οποία δημοσιεύονται, είτε αυτά είναι ακαδημαϊκά είτε για συγκεκριμένα θέματα είτε πιο γενικά και ίσως ελαφρύτερα, έχω μάθει δύο πράγματα: Πρώτον, να μην γράφω για κάτι που δεν ξέρω καλά. Πάντα γράφω για πράγματα που έχω ζήσει, που έχω μελετήσει, που έχω ερευνήσει και μπορώ να υποστηρίξω. Δεύτερον, έχω μάθει να μη δίνω σημασία στο τι σχολιάζει ο κάθε ένας. Ξέρω ότι θα σχολιαστεί, ο καθένας θα το κάνει και διαφορετικά ανάλογα με τα βιώματά του και τις γνώσεις του. Με κάποιους χαίρομαι ιδιαιτέρως να συζητώ καθώς έχουν επιχειρήματα και ρίχνουν φως σε πλευρές που δεν είχα σκεφτεί. Για άλλους πάλι, που απλά κράζουν εμένα και όχι το νόημα αυτών που γράφω, τότε χαμογελώ ή το δείχνω στις φίλες μου και γελάμε και προχωράμε παρακάτω.

Αυτό όμως που δεν κατανοούν κάποιοι είναι ότι, όση έκθεση έχω εγώ που γράφω ή και ο οποιοσδήποτε άλλος που εκφράζει την άποψή του, άλλη τόση έκθεση έχουν και αυτοί που κράζουν. Όσο εμείς που παίρνουμε το ρίσκο να γράψουμε κάτι έχουμε δημοσιοποιήσει στοιχεία για τις ζωές μας κλπ, άλλο τόσο το κάνουν και αυτοί που μας κατακρίνουν. Και δυστυχώς το διαδίκτυο είναι «πολύ μικρή κοινωνία» και όλο πάνω σε γνωστά πρόσωπα πέφτουμε, οι κύκλοι και οι παρέες γυρνάνε και ποτέ δεν ξέρεις ποιον, πότε και πώς θα συναντήσεις και τι ξέρει/δεν ξέρει για σένα.

Άρα λοιπόν, πολλά ακούμε και λίγα λέμε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος τρελός θα σου πέσει απέναντι. Και αυτά τα λίγα τα λέμε μόνο αν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε σαν άνθρωποι και όχι σαν αγρίμια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;