Σου αρέσει το τηγανητό κοτόπουλο; Βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να το φτιάξεις!

Από neolaia.gr Team 16 Ιανουαρίου 2017

Fried_Chicken

Το μυστικό βρίσκεται στα σωστά μπαχαρικά!

Η συνταγή για το τηγανητό κοτόπουλο δεν απαιτεί απλά να είναι φρυγανιά, αλεύρι και τηγάνι. Όχι, όχι, δεν θα βγει τόσο καλό έτσι.

Το μυστικό βρίσκεται στα μπαχαρικά που του προσθέτεις.

Δες πως μπορείς να το φτιάξεις σπίτι χωρίς να παραγγέλνεις απ’ έξω!

Συνταγή για 4 σερβιρίσματα

Friedchicken

Υλικά

2 κούπες αλεύρι
2/3 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. ξερό θυμάρι
1/2 κ.σ. ξερό βασιλικό
1/3 κ.σ. ξερή μαντζουράνα
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
4 κ.σ. πάπρικα
2 κ.σ. ξηρό σκόρδο
1 κ.σ. τζίντζερ
3 κ.σ. λευκό πιπέρι
1 κούπα κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
1 χτυπημένο αυγό
1 κομμένο κοτόπουλο (Το κομμάτι που είναι το φιλέτο στήθος καλό είναι να κοπεί στην μέση για καλύτερο τηγάνισμα)
Λάδι

Οδηγίες

Ανακάτεψε το αλεύρι και όλα τα μπαχαρικά σε ένα δοχείο.

Πάρε ένα άλλο δοχείο και ανακάτεψε το αυγό με την κρέμα γάλακτος. Βούτα τα κομμάτια κοτόπουλου στο μιξ της κρέμας γάλακτος και του αυγού και άσε τα για 20-30 λεπτά.

Βγάλε το κοτόπουλο από την κρέμα και περίμενε μέχρι να στραγγίξουν. Βούτα τα στο μιξ του αλευριού με τα μπαχαρικά μέχρι να καλυφθούν εντελώς.

Τοποθέτησε το κοτόπουλο στην σχάρα και άσε τα εκεί για 20 λεπτά.

Όσο περιμένεις το κοτόπουλο να ετοιμαστεί για το τηγάνισμα, ρίξε 7-8 εκατοστά λαδιού σε μια κατσαρόλα και βάλε την σε μέτρια θερμοκρασία (γύρω στους 175 βαθμούς – Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα θερμόμετρο κουζίνας γι’ αυτό).

Τηγάνισε 3-4 κομμάτια κοτόπουλου την φορά μέχρι να αποκτήσουν τραγανή και ρόδινη κρούστα (περίπου 15-18 λεπτά), γυρνώντας τα μια φορά την κάθε πλευρά. Βάλε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο που έχεις καλύψει με χαρτί κουζίνας.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486