Πώς η επιτυχία εξαρτάται από την προσωπικότητα ενός ατόμου και όχι το IQ! (Έρευνα)
Η διαφορά μεταξύ εξυπνάδας και προσωπικότητας είναι αυτή που καθορίζει την νίκη από την ήττα στο κυνήγι της επιτυχίας!

Καταγραφήfwfwf

Η διαφορά μεταξύ εξυπνάδας και προσωπικότητας είναι αυτή που καθορίζει την νίκη από την ήττα στο κυνήγι της επιτυχίας!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Bloomberg, η προσωπικότητα παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία ενός ατόμου από το IQ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα σπουδαίων ερευνητών, συμπεριλαμβανομένου του νομπελίστα James Heckman, που μελέτησε μια διεθνή βάση δεδομένων σχετικά με την οικονομική επιτυχία και την ακαδημαϊκή πορεία και κατέληξε πως το IQ δεν ήταν ο παράγοντας πίσω και από τα δύο.

We_Can_Do_It!

Αντιθέτως, οι ερευνητές βρέθηκαν πιο κοντά στην ρίζα της επιτυχίας όταν πραγματοποίησα τεστ προσωπικότητας στους συμμετέχοντες, όπου έλαβαν υπόψη παράγοντες όπως η σωματική διάπλαση, η προσωπική θέση του εκάστοτε ατόμου για το πόσο ικανοποιημένος/-η είναι από την ζωή, το εισόδημα του/μήνα, οι προσδοκίες του για το μέλλον κτλ.

Τα αποτελέσματα από τα τεστ προσωπικότητας είχαν καθοριστική σηνασία για τους ερευνητές, καθώς απεδείχθη πως το IQ δεν είναι αρκετό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει κανείς αλλά απαιτείται και μια γενική δυνατότητα για να καταφέρει να φτάσει εκεί.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά για τους εξής λόγους: Αρχικά, οι δεξιότητες και η προσωπικότητα ενός ατόμου είναι πιο μεταβλητοί παράγοντες όσο μεγαλώνει το άτομο, ενώ το IQ είναι βασανιστικά σταθερό και επίσης, για τους νέους υπάρχουν δράσεις και δραστηριότητες που μπορούν να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους παρά το IQ, οπότε τους εξασφαλίζεται μια ευκαιρία να πετύχουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;