Η απαράδεκτη κίνηση δημοτικού υπαλλήλου εις βάρος των αστέγων!

Από neolaia.gr Team 10 Ιανουαρίου 2017

Untitled

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ενός δημοτικού υπαλλήλου να αφήσει το βράδυ της Δευτέρας 9/1 τους άστεγους χωρίς έναν χώρο για να προστατευτούν από το κρύο, σύμφωνα με μαρτυρία στο Facebook. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ!

Σύμφωνα με μαρτυρία στο Facebook, υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να βγάλει τους άστεγους που είχαν καταλύσει σε χώρο φιλοξενίας στην Πανόρμου στο κρύο παρά την κακοκαιρία καθώς ήταν η ώρα του να σχολάσει και ο επόμενος που είχε βάρδια ήταν άρρωστος.

Το περιστατικό δημοσιεύτηκε από έναν πολίτη, ο οποίος βρήκε έναν άστεγο να κοιμάται μέσα στο κρύο, δίπλα από το σπίτι του. Ο άνδρας τηλεφώνησε αμέσως στον Δήμο Αθηναίων για να ρωτήσει σε ποιο κέντρο φιλοξενίας μπορεί να τον μεταφέρει.

Οι υπάλληλοι του Δήμου του υπέδειξαν τον χώρο φιλοξενίας της Πανόρμου. Έτσι, πήρε τον άστεγο και πήγαν στην Πανόρμου. Έφτασαν έξω από το χώρο στις 22:30 όπου και τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ο πολίτης δημοσίευσε το περιστατικό με ένα βίντεο στο Facebook που περιέγραψε ακριβώς το περιστατικό:
– Φτάνουμε 22:30.
– Ο υπάλληλος του Δήμου μου λέει «23:00 θα κλείσουμε»
– Του λέω «Γιατί;»
– «Μόλις πήρε η επόμενη βάρδια και είπε ότι αρρώστησε και δεν θα έρθει»
– «Και τι; Θα διώξετε τον κόσμο μες το χιόνι;;;»
– Μου λέει «Ναι, εγώ πρέπει να φύγω»
– «Καλά δεν μπορεί να έρθει κάποιος άλλος στην θέση του;»
– Μου λέει «Που να ξέρω εγώ; Είμαι από τις 15:00 εδώ εγώ, κουράστηκα πρέπει να φύγω»
– Βγάλανε τους άστεγους έξω στο χιόνι.
Καλές όλες οι προσπάθειες του δήμου για τους άστεγους αλλά δυστυχώς κύριοι/ες του Δήμου θα έπρεπε ήδη να ξέρετε ότι σε αυτή την χώρα ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες…