Καιρός: Τι λέει η ΕΜΥ για εξέλιξη του χιονιά!
Ο χιονιάς που πλήττει την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες- πλην Λεκανοπέδιου Αττικής όπου το κρύο είναι τσουχτερό όμως δεν χιόνισε - αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Καιρός | Έρχονται χιόνια, βροχές και τσουχτερό κρύο

Ο χιονιάς που πλήττει την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες- πλην Λεκανοπέδιου Αττικής όπου το κρύο είναι τσουχτερό όμως δεν χιόνισε – αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ δείχνει ότι ο χιονιάς, οι πολικές θερμοκρασίες και οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα επιμείνουν μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη.

 

Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρειο Ελλάδα

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο στη Φλώρινα να δείχνει τους -19 βαθμούς Κελσίου και στο Νευροκόπι της Δράμας τους -16.

Στην Καστοριά ο υδράργυρος έπεσε στους -13, στην Κοζάνη στους -12, στις Σέρρες στους -11 και στην Αλεξανδρούπολη στους -10. Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί ήταν στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Η ΕΜΥ «βλέπει» συνέχεια στα χιόνια

Συνεχίζεται ο χιονιάς και το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας, τουλάχιστον έως και την Τετάρτη όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι.

Για σήμερα Δευτέρα, όπως αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν. Στην Νότια Ελλάδα αναμένονται καταιγίδες, ιδίως την νύχτα. Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με κατά τόπους ισχυρό παγετό και στα βόρεια ολικό, που σημαίνει πως καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου το θερμόμετρο δεν θα ανέβει πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, η πρόγνωση της ΕΜΥ είναι ανάλογη, με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά της χώρας, ενώ στα νότια προβλέπονται καταιγίδες. Παράλληλα θα πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι, έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει λίγο, όμως και πάλι στα ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι ισχυρός και στα βόρεια ολικός.

Οι χιονοπτώσεις παραμένουν στην πρόγνωση του καιρού και για την Τετάρτη, οπότε όμως αναμένεται να εξασθενίσουν.

Γενικά χαρακτηριστικά – προειδοποιήσεις

Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν. Σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ολικός.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Ανεμοι: στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το βράδυ έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -12 (μείον 12) έως -01 (μείον 1) βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο, κυρίως από το απόγευμα.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -04 (μείον 4) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια θα ενταθούν. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -05 (μείον 5) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχές η χιονόνερο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές κυρίως στα βόρεια. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασια: από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού και από τη νύχτα και στην πόλη.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -06 (μείον 6) έως -02 (μείον 2) βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 10-01-2017

Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά ο όποιος στα βόρεια θα είναι ολικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;