Πανελλήνιες 2017: Το τετράπτυχο των αλλαγών που έρχονται!
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις νέες αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας στην διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων.

πανελλήνιες 2012 2

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις νέες αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας στην διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου ότι θα καταθέσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση το τετράπτυχο:

Α. Δραματική αναβάθμιση των τελευταίων δυο τάξεων του Λυκείου

Β. Ενα εθνικό απολυτήριο που θα έχει μια εγκυρότητα στην κοινωνία,

Γ. Κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, και,

Δ. Αναμόρφωση του πρώτου έτους των πανεπιστημίων.

Ουσιαστικά το σχολείο μας μέχρι και την Α’ Λυκείου τα καταφέρνει, είπε στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο Κ. Γαβρόγλου και σημείωσε τα εξής:

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ: Η Β’ και η Γ’ Λυκείου χωρίς την ευθύνη των εκπαιδευτικών και χωρίς την ευθύνη των παιδιών, αλλά κυρίως με ευθύνη της υπόλοιπης κοινωνίας, δεν είναι απρόσωπη η κοινωνία, έχει καταρρεύσει. Δεν θεωρείται ότι εκεί επιτελείται ένα ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Β ΚΑΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ: Αυτό λοιπόν που θέλουμε είναι να αναβαθμίσουμε τις τελευταίες τάξεις του λυκείου ώστε κατ’ αρχήν το εθνικό απολυτήριο που θα παίρνουν να έχει μια ουσία.

Διάβασε όλη την ύλη για τις Πανελλήνιες 2017

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ: Τα παιδιά μέσα από την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου να μπορούν να μπαίνουν στα πανεπιστήμια με τρόπους και διαδικασίες που θα τις αποφασίζουμε. Δεν βιαζόμαστε. Και τρόπους και διαδικασίες που θα κατοχυρώσουν το αδιάβλητο των εξετάσεων, για να ξέρουμε τι λέμε.

Δες προτεινόμενα θέματα και τις απαντήσεις τους!

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ : Ο στόχος είναι η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων να ολοκληρώσει τις συζητήσεις της μέχρι το Μάρτιο και να παρθούν οι απαραίτητες αποφάσεις ώστε να ξέρουν τα παιδιά που θα πάνε στην Α’ λυκείου το Σεπτέμβριο πώς θα πορευτούν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Άρα τριετής προγραμματισμός.

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: Γι’ αυτό και καλούμε τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν.

Πηγή: esos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;