4 υγιεινές τροφές που καταναλώνεις με τον λάθος τρόπο!
Όχι, δεν εννοούμε πως τις τρως με το πιρούνι αντί με το χέρι, αλλά πως έχει σημασία στο πως προσλαμβάνεις τα θρεπτικά συστατικά που έχουν να σου προσφέρουν!

  tumblr_inline_nxefi0fqxy1tcrsjf_1280

Όχι, δεν εννοούμε πως τις τρως με το πιρούνι αντί με το χέρι, αλλά πως έχει σημασία στο πως προσλαμβάνεις τα θρεπτικά συστατικά που έχουν να σου προσφέρουν!

Ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνονται αυτές οι τροφές έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο στην πρόσληψη των ουσιών, όσο και την ποσότητα των θερμίδων που “παίρνει” το σώμα.

Αυτές είναι μερικές τροφές με ευεργετικές ιδιότητες που παρ’ όλα αυτά βρίσκονται στο πιάτο σου με την λάθος μορφή!

Αποξηραμένα φρούτα

Η ιδανική λύση όταν θες να φας κάτι γλυκό. Αυτό, βέβαια, ισχύει μόνο όταν δεν είναι γεμάτες ζάχαρη. Αν δεν ξέρεις πόση ζάχαρη περιέχουν τα αποξηραμένα φρούτα που αγοράζεις, ρίξε μια ματιά στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Γλυκοπατάτα

tumblr_inline_nfdvbm5Lxa1rxsjrd

Η γλυκοπατάτα αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Α και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο υγιεινή όταν τηγανίζεται καθώς αυξάνονται το λίπος και οι θερμίδες. Δοκίμασε να τις βράσεις χωρίς να προσθέσεις αργότερα βούτυρο ή καστανή ζάχαρη.

Μήλα

Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πηγή φυτικών ινών. Η πλειονότητα των βιταμινών που διαθέτει βρίσκονται στην φλούδα του (όπως η βιταμίνη Α κα C αλλά και το ασβέστιο ή ο σίδηρος). Επομένως, με το να τα ξεφλουδίζεις στερείς από τον οργανισμό σου τις βιταμίνες που χρειάζεται.

Φασόλια

Beans_on_toast

Τα φασόλια είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ταυτόχρονα, η χαμηλή θερμιδική αξία τους τα καθιστά ιδανική επιλογή για μία ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν όταν αυτά βρίσκονται σε κονσέρβα καθώς αυτό σημαίνει πως υπάρχουν διάφορες ουσίες ως συντηρητικά που πιθανότατα να σχετίζονται με σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό, όπως οι καρδιακές παθήσεις.

 

Δες ακόμη: Μύθοι για τη διατροφή που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;