Όχι, δεν εννοούμε πως τις τρως με το πιρούνι αντί με το χέρι, αλλά πως έχει σημασία στο πως προσλαμβάνεις τα θρεπτικά συστατικά που έχουν να σου προσφέρουν!
Ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνονται αυτές οι τροφές έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο στην πρόσληψη των ουσιών, όσο και την ποσότητα των θερμίδων που “παίρνει” το σώμα.
Αυτές είναι μερικές τροφές με ευεργετικές ιδιότητες που παρ’ όλα αυτά βρίσκονται στο πιάτο σου με την λάθος μορφή!
Αποξηραμένα φρούτα
Η ιδανική λύση όταν θες να φας κάτι γλυκό. Αυτό, βέβαια, ισχύει μόνο όταν δεν είναι γεμάτες ζάχαρη. Αν δεν ξέρεις πόση ζάχαρη περιέχουν τα αποξηραμένα φρούτα που αγοράζεις, ρίξε μια ματιά στο πίσω μέρος της συσκευασίας.
Γλυκοπατάτα
Η γλυκοπατάτα αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Α και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο υγιεινή όταν τηγανίζεται καθώς αυξάνονται το λίπος και οι θερμίδες. Δοκίμασε να τις βράσεις χωρίς να προσθέσεις αργότερα βούτυρο ή καστανή ζάχαρη.
Μήλα
Το συγκεκριμένο φρούτο είναι πηγή φυτικών ινών. Η πλειονότητα των βιταμινών που διαθέτει βρίσκονται στην φλούδα του (όπως η βιταμίνη Α κα C αλλά και το ασβέστιο ή ο σίδηρος). Επομένως, με το να τα ξεφλουδίζεις στερείς από τον οργανισμό σου τις βιταμίνες που χρειάζεται.
Φασόλια
Τα φασόλια είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ταυτόχρονα, η χαμηλή θερμιδική αξία τους τα καθιστά ιδανική επιλογή για μία ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν όταν αυτά βρίσκονται σε κονσέρβα καθώς αυτό σημαίνει πως υπάρχουν διάφορες ουσίες ως συντηρητικά που πιθανότατα να σχετίζονται με σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό, όπως οι καρδιακές παθήσεις.
Δες ακόμη: Μύθοι για τη διατροφή που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας!
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Εποχιακή Εργασία
15-02-2024
Ναουσα
1.500
Παραγωγή
Πλήρης Απασχόληση
11-03-2024
Ασπρόπυργος