Διπλή εξεταστική για όλους τους επί πτυχίω φοιτητές
Αναφορικά με το ζήτημα της διπλής εξεταστικής του Φεβρουαρίου 2017 το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση που θα ισχύσει μόνο την φετινή χρονιά

"Αιώνιοι" φοιτητές. Για ποιους χτυπάει η καμπάνα;

Αναφορικά με το ζήτημα της διπλής εξεταστικής του Φεβρουαρίου 2017 το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση που θα ισχύσει μόνο την φετινή χρονιά. Πρόκειται για μέτρο ρυθμιστικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα, από την επόμενη χρονιά την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι Σχολές με τους εσωτερικούς τους κανονισμούς.

Πιο αναλυτικά,Η ρύθμιση αφορά χιλιάδες επί πτυχίω φοιτητές που βρίσκονται εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της αναμονής για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου να καταστεί εφικτό να εξετασθούν σε οφειλόμενο μάθημα. Έτσι όμως αυτοί καθυστερούν σημαντικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ήδη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ιδίως στις περιπτώσεις όπου η φοίτηση λαμβάνει χώρα εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους. Ειδικότερα οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, καθώς είτε αναγκάζονται να διαμένουν στον τόπο φοίτησής τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με συναφή έξοδα (ενοίκιο, λοιπές δαπάνες διαβίωσης κ.α.), είτε υποβάλλονται σε πολυέξοδες μετακινήσεις.

Πέρσι η κυβέρνηση  εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε αποκλειστικά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 και όριζε τα εξής:

“Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2015−2016 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο”.

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε επιβεβαίωσε πλήρως το παραπάνω αποκλειστικό ρεπορτάζ του esos.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Αναφορικά με το ζήτημα της διπλής εξεταστικής του Φεβρουαρίου 2017 το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων επισημαίνει ότι πρόκειται για μια προσωρινή λύση που θα ισχύσει μόνο την φετινή χρονιά. Πρόκειται για μέτρο ρυθμιστικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα, από την επόμενη χρονιά την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι Σχολές με τους εσωτερικούς τους κανονισμούς”.

Πηγή: esos.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;