Καιρός: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία της επόμενες ώρες
Τις επόμενες 24 ώρες ο χειμώνας αναμένεται να δείξει τα δόντια του κυρίως στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Καιρός | Έρχονται χιόνια, βροχές και τσουχτερό κρύο

Τις επόμενες 24 ώρες ο χειμώνας αναμένεται να δείξει τα δόντια του κυρίως στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Οι υπηρεσίες των περιφερειών και των δήμων δηλώνουν ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προκύψουν, ενώ την ίδια ώρα οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, αφού είναι πολύ πιθανό να υπάρξει παγετός.

Μέσα στις επόμενες ώρες ισχυρή χιονόπτωση θα υπάρχει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στις περιοχές της ανοτιοανατολικής Θεσσαλίας, κυρίως της Μαγνησίας, αλλά και στη νοτιοανατολική Στερεάς.

Χιονόπτωση με χιονόστρωση θα έχουμε σε Φθιώτιδα και Αττική, στην Εύβοια η χιονόπτωση θα είναι ιδιαίτερα έντονη, ενώ έντονο θα είναι το φαινόμενο και στις Σποράδες.

Χιόνια θα δουν όμως προς το απόγευμα και κυρίως τη νύχτα και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από το μεσημέρι χιονόστρωση θα υπάρξει και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική Πελοπόννησο, αλλά και στις Κυκλάδες, ενώ στην Κρήτη τα χιόνια δεν θα περιοριστούν μόνο στα βουνά, θα φτάσουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, όπως αναφέρονται στο meteo.gr:

Την Παρασκευή αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοια, Βορειοανατολική Πελοπόννησο, κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, με τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένονται εκ νέου φαινόμενα στις προαναφερόμενες περιοχές, αλλά και στις Σποράδες, Μαγνησία (Πήλιο). Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 3-4 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το Σάββατο παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να επικρατήσουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, με μικρότερη όμως ένταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;