Φοιτητική Ζωή στον Άγιο Νικόλαο! Ο δεκάλογος!
Αυτός είναι ο δεκάλογος για τη φοιτητική ζωή στον Άγιο Νικόλαο!

shutterstock_352224584

Για να διαβάζεις ετούτο εδώ το άρθρο μάλλον έχεις περάσει στον Άγιο Νικόλαο και έχεις ήδη απελπιστεί Χαλάρωσε παρήγγειλε ένα καφεδάκι και διάβασε τον δεκάλογο στον οποίο αποδεικνύεται ότι στον Άγιο Νικόλαο θα περάσεις τέλεια!

1. Ο Άγιος Νικόλαος είναι η πρωτεύουσα και το διοικητικό κέντρο του Νομού Λασιθίου. Το όνομα της πόλης οφείλεται στην μικρή ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης. Η σημερινή πόλη έχει κτιστεί στη θέση της αρχαίας πόλης «Λατώ προς Καμάρα», η οποία μαζί με τις γειτονικές «Λατώ η Ετέρα» η σημερινή Κριτσά και «Ολούς» η σημερινή Ελούντα αποτελούσαν τα διοικητικά κέντρα της γύρω περιοχής από παλιά.

2. Ο πληθυσμός του σημερινού δήμου είναι περίπου 23.000 κάτοικοι.

3. Στο κέντρο της πόλης θα βρεις τράπεζες, ΑΤΜ, φαρμακεία, καταστήματα όλων των ειδών και οτιδήποτε άλλο θα χρειαστείς.

4. Στον Άγιο Νικόλαο θα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές μορφές διασκέδασης: καφετέριες, bars, discos, clubs, καθώς και παραδοσιακές ταβέρνες με ζωντανή μουσική.

5. Το καλοκαίρι η φάση ξεφεύγει εντελώς. Δεν υπάρχει καμιά άλλη πόλη στην Κρήτη που να προσφέρει τόσες παραλίες. Ενδεικτικά: Κιτροπλατεία, Αμμος, Δημοτική πλαζ, Αμμούδι, Χαβάνια, Αλμυρός, Αμμουδάρα. Νότια από τον Αγιο Νικόλαο θα βρεις τα κολπάκια στο Ιστρο και τις παραλίες στο Καλό Χωριό, ενώ στα βόρεια υπάρχουν η θαυμάσια παραλία Δρήρος, οι παραλίες στην Ελούντα και οι παραλίες στην Πλάκα.

6. Ο Άγιος Νικόλαος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για να εξερευνήσεις την ανατολική Κρήτη από την Ελούντα και την Πλάκα στα βόρεια μέχρι την Ιεράπετρα και το νησί Χρυσή στα νότια, τη Σητεία και το φοινικόδασος Βάι στα βορειο-ανατολικά ή το Μακρύ Γιαλό και το Κουφονήσι στα νότιο-ανατολικά.

7. Και το χειμώνα όμως, η φάση είναι ζωντανή για κοντινές αποδράσεις. Το παραδοσιακό χωριό Κριτσά βρίσκεται κοντά στον Άγιο Νικόλαο και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. Κοντά στην Κριτσά βρίσκεται η αρχαία πόλη Λατώ, οπότε μπορείτε να την επισκεφτείς την ίδια μέρα.

Συνεχίζοντας να ανεβαίνεις το δρόμο μετά την Κριτσά θα απολαύσεις την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και την ακτή της ανατολικής Κρήτης, ενώ στο τέλος του δρόμου σας περιμένει το Οροπέδιο του Καθαρού για καλό φαγητό στις ταβέρνες που λειτουργούν εδώ το καλοκαίρι.

8. Το βασικότερο πλεονέκτημα για τον Άγιο Νικόλαο είναι το χαμηλό συγκριτικό κόστος

σε σχέση με άλλες φοιτητικές πόλεις.

9. Το delivery στον Άγιο Νικόλαο είναι πάντως είναι σε καλό επίπεδο, αφού ο deliveras έφτασε και εδώ!

10. Η πόλη σε σχέση με τις υπόλοιπες της Κρήτης, έχει λίγους φοιτητές, αλλά σε καλό ratio (άνδρες – γυναίκες).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3 
  
  
 1