Λάθη στην κουζίνα: Πώς μαγειρεύονται σωστά τα λαχανικά
Τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον οργανισμό μας καθώς αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών. Ωστόσο, βασικό κομμάτι της κατανάλωσης τους είναι η συντήρηση και το μαγείρεμα με τον σωστό τρόπο!

Screen Shot 2016-12-28 at 13.19.34

Τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον οργανισμό μας καθώς αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών. Ωστόσο, βασικό κομμάτι της κατανάλωσης τους είναι η συντήρηση και το μαγείρεμα με τον σωστό τρόπο!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο τρόπος που μαγειρεύεις τα λαχανικά επηρεάζει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα. Σε αυτό το κομμάτι κάνουμε όλοι κάτι λάθος.

Το βράσιμο αποτελεί έναν ακατάλληλο τρόπο μαγειρέματος των λαχανικών, καθώς οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%.

large

Το βράσιμο δεν ενδείκνυται ιδιαίτερα για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες διασπώνται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

Ο ιδανικός τρόπος διατήρησης της θρεπτικής αξίας αυτών των λαχανικών είναι να μαγειρεύονται με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα.

Εναλλακτικές επιλογές μαγειρέματος είναι το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;