Τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον οργανισμό μας καθώς αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών. Ωστόσο, βασικό κομμάτι της κατανάλωσης τους είναι η συντήρηση και το μαγείρεμα με τον σωστό τρόπο!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο τρόπος που μαγειρεύεις τα λαχανικά επηρεάζει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα. Σε αυτό το κομμάτι κάνουμε όλοι κάτι λάθος.
Το βράσιμο αποτελεί έναν ακατάλληλο τρόπο μαγειρέματος των λαχανικών, καθώς οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%.
Το βράσιμο δεν ενδείκνυται ιδιαίτερα για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες διασπώνται όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.
Ο ιδανικός τρόπος διατήρησης της θρεπτικής αξίας αυτών των λαχανικών είναι να μαγειρεύονται με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα.
Εναλλακτικές επιλογές μαγειρέματος είναι το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Πωλήσεις
Πλήρης Απασχόληση
15-02-2024
Νέα Σμύρνη
Τεχνικοί - Τεχνίτες
Πλήρης Απασχόληση
03-01-2024
Μενίδι