Φοιτητική ζωή στη Σητεία! Ο δεκάλογος!
Η Σητεία είναι μια κωμόπολη του Νομού Λασιθίου τοποθετημένη στην ανατολική μεριά της Κρήτης. Για να βλέπεις ετούτο το άρθρο σίγουρα ετοιμάζεις τα πράγματα σου για να μετακομίσεις εκεί!

Sitia_R01

Η Σητεία είναι μια κωμόπολη του Νομού Λασιθίου τοποθετημένη στην ανατολική μεριά της Κρήτης. Για να βλέπεις ετούτο το άρθρο σίγουρα ετοιμάζεις τα πράγματα σου για να μετακομίσεις εκεί!

Πάμε να δούμε τους 10 λόγους για τους οποίους η Σητεία θα είναι το τέλειο μέρος για σένα!

1. Στην Σητεία μπορείς να φτάσεις είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Ο Δημοτικός Αερολιμένας Σητείας είναι λίγο έξω από την πόλη. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σου τονίσω ότι όσο πιο νωρίς κλείσεις τα εισιτήρια σου τόσο το καλύτερη τιμή θα πετύχεις! Μεταξύ μας δεν υπάρχει πιο άνετο ταξίδι από αυτό του αεροπλάνου!

2. Στην Σητεία έχει πολλά πράγματα να δεις. Σου προτείνω να επισκεφτείς το Βαι, το ιστορικό φοινικόδασος της περιοχής. Η Καζαρμά, το ιστορικό φρούριο που άντεξε τόσες πειρατικές επιδρομές θα σε εντυπωσιάσει!

3. Στην Σητεία εδρεύει το τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων. Το συγκεκριμένο έχει μια δυναμική παρουσία στο χώρο της Επιστήμης της Γεωπονίας καθώς και της Διατροφής και Διαιτολογίας, όσον αφορά την Έρευνα και την Εκπαίδευση. Φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό και αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς για τους εμπλεκόμενους φορείς της Περιφέρειας Κρήτης

4. Το καλοκαίρι στην Σητεία θα περάσεις υπέροχα αρκεί μόνο να σου πω ότι το μέρος διαθέτει τις πιο καθαρές και όμορφες παραλίες της Κρήτης. Φυσικά αν δεν σου αρέσει η Σητεία, ο Άγιος Νικόλαος, η Ελούντα και η Ιεράπετρα είναι ακριβώς δίπλα σου

5. Στην Σητεία και γενικότερα στην Κρήτη θα χορτάσεις καλό φαγητό. Στην πόλη αυτή θα βρεις πολλά μαγαζάκια για να πιεις μια παγωμένη ρακί.

6. Μια βόλτα στο Ανάκτορο του Μινωικού πολιτισμού της Κάτω Ζάκρου θα σε κάνει να θαυμάσεις το μέρος. Αξίζει μόνο να σου πω ότι η μελέτη της κεραμικής έδειξε ότι το ανάκτορο και ο οικισμός της Ζάκρου καταστράφηκαν ολοσχερώς γύρω στο 1450 π. Χ

7. Αν σου αρέσουν οι ταινίες στο Μίνωα Σητεία δεν θα χάσεις πρεμιέρα. Τον αγαπημένο κινηματογράφο της πόλης θα τον βρείτε στην οδό Παπαναστασίου 18.

8. Στην Σητεία τα ενοίκια είναι φτηνά μπορείς με 150€ να ενοικιάσεις μια όμορφη γκαρσονιέρα. Θα τα βγάλει τα λεφτά της μόνο και μόνο αν σκεφτείς ότι το καλοκαίρι θα φιλοξενήσεις όλους σου τους φίλους.

9. Στην Σητεία υπάρχει ένα μέρος στο οποίο φημολογείται ότι κατοικούν νεράιδες. Το πανέμορφο φαράγγι του Ρίχτη έχει συνολικό μήκος περίπου 4Km, και είναι μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Το φαράγγι ξεκινάει λίγο έξω από το χωριό Έξω Μουλιανά, όπου υπάρχει και χώρος στάθμευσης. Η πολύ πλούσια βλάστηση με τα πλατάνια, τους κισσούς, τις πικροδάφνες και τα υπόλοιπα δέντρα σε συνδυασμό με τις μυρωδιές από τα αρωματικά φυτά, το ποτάμι με τα γάργαρα νερά, οι λιμνούλες και ο 20m καταρράχτης στον οποίο οφείλεται και η ονομασία της περιοχής απλά θα σας καταπλήξουν.

10. Τέλος, το delivery στη Σητεία έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, αφού ο deliveras έφτασε και εκεί!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3