5 συγγραφείς που μίσησαν την κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων τους!
Οι περισσότερες από τις ταινίες που έχουμε δει προέρχονται από κάποιο βιβλίο, είτε αυτό ήταν η Μαίρη Πόππινς είτε ήταν ο Χάρι Πότερ. Ποιες ήταν, όμως, εκείνες που απογοήτευσαν εντελώς τους συγγραφείς που εμπνεύστηκαν την υπόθεση τους;

image-w1280

Οι περισσότερες από τις ταινίες που έχουμε δει προέρχονται από κάποιο βιβλίο, είτε αυτό ήταν η Μαίρη Πόππινς είτε ήταν ο Χάρι Πότερ. Ποιες ήταν, όμως, εκείνες που απογοήτευσαν εντελώς τους συγγραφείς που εμπνεύστηκαν την υπόθεση τους;

Να θυμάσαι πως μπορεί εμείς να τις αγαπήσαμε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο απαραίτητα και για τον original συγγραφέα.

Για να δούμε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις:

P. L. Travers – Μαίρη Πόππινς

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, παρότι η Μαίρη Πόππινς είναι από τις πιο γλυκές παιδικές μας αναμνήσεις, η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου δεν εκτίμησε καθόλου την version του βιβλίου της που έβγαλε η Disney σε ταινία.

Παρότι που το σενάριο είχε την έγκριση της γενικότερα, οι σημειώσεις και οι επισημάνσεις της παραβλέφθηκαν εντελώς. Η συγγραφέας μίσησε την ταινία και έμεινε έντονα απογοητευμένη από την κινηματογραφική μεταφορά της Πόππινς, η οποία είχε χάσει όλη της την αυστηρότητα, την οποία διέθετε στο βιβλίο. Ο Ντίσνευ δεν της έστειλε καν πρόσκληση για την πρεμιέρα, για την οποία πίεσε για να παρευρεθεί και έκλαιγε κατά την διάρκεια όλης της ταινίας. Δεν άφησε την εταιρεία να αγγίξει κανένα από τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

Η ιστορία της Travis αποτυπώθηκε με επιτυχία στην ταινία Saving Mr. Banks που κυκλοφόρησε με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks πριν μερικα χρόνια.

mary-poppins-002-tease-today-160601_086fe9f0c1c5e00dd514190b4d3a5c53

Stephen King – Η Λάμψη

Θα σου είναι αρκετά δύσκολο να χωνέψεις πως ο King δεν έμεινε ποτέ ευχαριστημέος με την μεταφορά του βιβλίου του, Η Λάμψη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Παρότι η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία, ο Stephen King είχε εξοργιστεί με τον Kubrick καθώς πίστευε πως δεν μπόρεσε να αποτυπώσει το βαθύ, πηγαίο κακό του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν οι πρωταγωνιστές. Επιπλέον, είχε μείνει αρκετά απογοητευμένος από την ερμηνεία του Τζάκ Νίκολσον, ο οποίος ένιωθε πως έκανε τον χαρακτήρα τρελό από την αρχή, ενώ στην πραγματικότητα ο πρωταγωνιστής ξεκινά να τρελαίνεται μόλις βρεθεί στο ξενοδοχείο.

Anne Rice – Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα

Με την ολοκλήρωση του casting για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Anne Rice, η συγγραφέας είχε δηλώσει πως ο Τομ Κρουζ δεν ήταν καθόλου αυτό που φανταζόταν εκείνη όταν δημιούργησε τον χαρακτήρα του και ότι δεν ήξερε πως αυτό θα δουλέψει.

Βέβαια, μετά την πρεμιέρα της ταινίας η συγγραφέας έμεινε ευχαριστημένη με την ερμηνεία του Κρουζ και τον συνεχάρη.

Lestat-de-Lioncourt

Winston Groom – Forrest Gump

Σημείωση προς τους απανταχού σκηνοθέτες: Μην εκνευρίζετε τον συγγραφέα προτού κυκλοφορήσει sequel της ταινίας. Ο Groom έμεινε τόσο απογοητευμένος από την μεταφορά του Forrest Gump στην μεγάλη οθόνη, με τον τρόπο που εξωράισε το λεξιλόγιο του Gump, αφαιρώντας τις λέξεις για το σεξ και διάφορα ΄τέτοια, που ξεκίνησε ένα sequel το οποίο στην αρχή ανέφερε “Μην αφήσετε ποτέ κανένα να κάνει την ζωή σας ταινία”.

Ο Groom δεν είχε άδικο να εκνευρίζεται για παραπάνω από έναν λόγους. Ο συγγραφέας δεν έλαβε καν την αμοιβή 3% επί των κερδών που έλεγε πως θα πάρει στο συμβόλαιο του και κατέληξε να κάνει μήνυση στους παραγωγούς της ταινίας. Επιπλέον,  δεν αναφέρθηκε ποτέ και από κανένα από τα μέλη του καστ στον λόγο τους για οποιοδήποτε από τα 6 βραβεία Όσκαρ που πήρε η ταινία.

Forrest-Gump-running-ftr1

Anthony Burgess – Το κουρδιστό πορτοκάλι

Ο συγκεκριμένος συγγραφέας όχι μόνο μίσησε την ταινία που βασίστηκε στο βιβλίο του, αλλά στην συνέχεια δήλωσε πως μετάνιωσε που το έγραψε κιόλας. Σε μια δήλωση του ανέφερε πως: “Το βιβλίο για το οποίο είμαι γνωστός, ή το μόνο για το οποίο είμαι γενικά γνωστός, είναι ένα έργο που ετοιμάζομαι να αποκηρύξω: γραμμένο πριν 25 χρόνια, ένα “παιχνίδι” που γράφτηκε μέσα σε 3 εβδομάδες λόγω χρημάτων, και έγινε γνωστό ως το υλικό για μια ταινία που φαίνεται σαν να υμνεί το σεξ και την βία. Η ταινία έκανε εύκολο για τους αναγνώστες το να παρεξηγήσουν το γιατί πραγματικά γράφτηκε, και αυτή η “παρεξήγηση” θα με κυνηγάει μέχρι να πεθάνω. Δεν θα έπρεπε να το είχα γράψει ποτέ αυτό το βιβλίο με κίνδυνο μια παρεξήγηση.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1