14 Δεκεμβρίου || Ημέρα της Μαϊμούς ||

Από neolaia.gr Team 14 Δεκεμβρίου 2016

monkey-orangutan-animal-face-52530

Και όμως, η Ημέρα της Μαϊμούς αποτελεί γιορτή που γιορτάζεται διεθνώς κάθε χρόνο στις 14 Δεκεμβρίου. Πως ξεκίνησε και τι σκοπό έχει αυτή η γιορτή;

Παρότι η γιορτή αφορά κυρίως τις μαϊμούδες, γιορτάζουν, επίσης, κι άλλα πρωτεύοντα ζώα όπως οι πίθηκοι, οι λεμούριοι και άλλα.

Η Ημέρα της Μαϊμούς υπήρξε έμπνευση των καλλιτεχνών Casey Sorrow και Eric Millikin. Οι δυο καλλιτέχνες την διέδοσαν με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τα ζωά. Συγκεκριμένα, ήθελαν να τονιστεί η ανάγκη να τους δώσουμε αγάπη και φροντίδα.

Tamarin_portrait_2_edit3

Πλέον, η συγκεκριμένη μέρα γιορτάζεται παγκοσμίως ως η «Παγκόσμια Ημέρα της Μαϊμούς»

Η εταιρεία Hallmark Cards περιγράφει την γιορτή ως «μια ημέρα που επιτρέπονται οι μαϊμουδιές» ενώ η Washington Post περιγράφει την Παγκόσμια Ημέρα Μαϊμούς ως μια αφορμή για να μάθουμε κάτι ενδιαφέρον για αυτά τα μοναδικά ζώα. Ή να χρησιμοποιήσουμε την μέρα για να φερθούμε εντελώς σαν μαϊμούδες.

Η γιορτή συνήθως περιλαμβάνει παάρτι με κοστούμια, τα οποία έχουν σκοπό να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου και να την εστιάσουν στα θέματα που αφορούν τα συγκεκριμένα ζώα, όπως τα δικαιώματα τους, η εξέλιξη τους και η υγεία τους.

Η Ημέρα της Μαϊμούς σήμερα γιορτάζεται διεθνώς, σε χωρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ινδία, το Πακιστάν, η Εσθονία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κολομβία.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486