Η Ισπανία εξετάζει αλλαγή της ώρας που επέβαλε ο Φράνκο!

Από neolaia.gr Team 13 Δεκεμβρίου 2016

27-Francisco-Franco-AFP-Getty

Η Ισπανία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανατρέψει μια παλαιότερη απόφαση του δικτάτορα Φράνκο, η οποία υπαγόρευε πως τα ισπανικά ρολόγια έπρεπε να είναι συγχρονισμένα με την ναζιστική Γερμανία!

Σύμφωνα με το ισπανικό Υπουργείο Εργασίας, θα γίνουν προσπάθειες για τον συγχρονισμό της ισπανικής ώρας με εκείνη της ζώνης που ανήκει. Συγκεκριμένα, υπό κανονικές συνθήκες, η χώρα ανήκει στην ίδια ζώνη ώρας με την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή στην ώρα Γκρίνουιτς, αφού γεωγραφικά εμπίπτουν στον ίδιο μεσημβρινό.

Ο Φράνκο, όμως, αποφάσισε να πάει τα ρολόγια της χώρας μία ώρα μπροστά, ώστε να έχει την ίδια ώρα με τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, με την οποία είχε στενούς δεσμούς.

Η υπουργός Εργασίας Φατιμά Μπανιέζ είπε στο Κοινοβούλιο ότι θα ήθελε να «συντονίσει» το ωράριο στην Ισπανία με την υπόλοιπη Ευarticle-1225962-0384EE580000044D-677_468x526ρώπη.

«Θέλουμε οι μέρες μας στη δουλειά να λήγουν στις 6 το απόγευμα, και είμαι σίγουρη πως αν δουλέψουμε σε συνεργασία με τα συνδικάτα θα το καταφέρουμε», ανέφερε.

Οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης καμπάνιας ισχυρίζονται πως αυτό θα ενίσχυε την παραγωγικότητά τους, διότι εξαιτίας της ανακόλουθης ώρας που υιοθέτησε η Ισπανία εν σχέσει με τη γεωγραφική της θέση, οι κάτοικοί της αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι αργά το απόγευμα.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Ραχόι αλλά και μικρότερα κόμματα έχουν συμφωνήσει στη μεταρρύθμιση αυτή από τον Αύγουστο, όπου έχοντας εξασφαλίσει την στήριξη των σοσιαλδημοκρατών, η αλλαγή ώρας φαντάζει αρκετά πιθανή!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486