ΟΑΕΔ: Έρχονται 67.619 νέες θέσεις μέχρι το τέλος του έτους!
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για τις 67.619 νέες θέσεις που έρχονται μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος του έτους!

ΟΑΕΔ

Στην υλοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων απασχόλησης, τα οποία θα καλύψουν 67.619 ανέργους, προχωρά ο ΟΑΕΔ έως το τέλος του έτους.

ΟΑΕΔ: 500 ευρώ το μήνα σε 700.000 άτομα – Δείτε πως!

Τα προγράμματα, προβλέπουν την επιχορήγηση θέσεων απασχόλησης, την χορήγηση επιταγής κατάρτισης (voucher), είτε την κοινωφελή απασχόληση στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας (9,8%), όταν στην χώρα μας ξεπέρασε το 23%!
Αναλυτικότερα, οι δράσεις του ΟΑΕΔ, προβλέπουν:
Πρόγραμμα για 10.000 ωφελούμενους ανέργους ηλικίας 30 – 49 ετών:
Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό, καθώς και από Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.). Σειρά πήραν μόλις την περασμένη Τετάρτη και οι άνεργοι, ηλικίας 30 – 49 ετών, για τους οποίους ζητήθηκε να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους (βιογραφικό σημείωμα).
Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του Οργανισμού,για χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους μακροχρόνια άνεργους. Ο ΟΑΕΔ, θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα για ανέργους έως 12 μήνες και στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων στα Μητρώα Ανέργων για διάστημα άνω των δώδεκα μηνών). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.

ΟΑΕΔ: Όλα τα επιδόματα που τρέχουν [Λίστα]

Πρόγραμμα voucher 29 – 64 ετών:
Από την περασμένη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων όσων ανέργων ηλικίας 29 – 64 ετών, ενδιαφέρονται να καλύψουν τις 23.000 θέσεις απασχόλησης που προκύπτουν από το πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας. Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο των επιταγών κατάρτισης (Training Voucher) και αφορά σε συνολικά 60 ειδικότητες από δέκα κλάδους της Οικονομίας.
Όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρία και την πρακτική άσκηση, συνολικού ύψους 2.600 ευρώ. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες στο 45% των ωφελουμένων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα http://voucher.gov.gr. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα και έχουν ολοκληρώσει είτε α) υποχρεωτική έως δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε β) προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) ή προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών και θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση 500 ωρών (περίπου 5 μήνες) σε επιχειρήσεις κλάδων αιχμής της ελληνικής οικονομίας (Εμπόριο, Logistics, Έργα υποδομής και Τεχνικά επαγγέλματα, Τουρισμός, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Περιβάλλον-Διαχείριση Στερεών και Υγρών Αποβλήτων, Τρόφιμα-Ποτά, Ενέργεια, Βιομηχανία και Αγροτικός Τομέας).
Μετά το τέλος της κατάρτισης ακολουθεί πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα έχουν αποκτηθεί. Μετά τη λήξη της επαγγελματικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης δίνεται η δυνατότητα απασχόλησης σε 10.000 από τους ωφελούμενους του προγράμματος.
-Κοινωφελής Εργασία:
Η γ’ φάση του προγράμματος αφορά στην πρόσληψη 24.291 ανέργων στους 274 Δήμους, που δεν συμμετείχαν στις δύο πρώτες φάσεις του προγράμματος, σε οκτάμηνες θέσεις απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η β’ φάση Κοινωφελούς Εργασίας, με την ανάρτηση των οριστικών πινάκων τις επόμενες ημέρες και αφορά την πρόσληψη 6.328 ανέργων σε 34 δήμους, στους οποίους εντοπίστηκε ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλή. Οι δήμοι αυτοί είναι οι ακόλουθοι Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, και Χαλκηδόνας.
Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον τομέα της Υγείας:
Το πρόγραμμα, αφορά στην κάλυψη 4.000 θέσεων εργασίας δωδεκάμηνης διάρκειας στα νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές και στους εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας οργανισμούς, σε ολόκληρη τη χώρα. Εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

Πηγή: athina984.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;