Αναβιώνοντας τα έργα του Gustav Klimt για καλό σκοπό!
Μια Αυστριακή καλλιτέχνης αποφάσισε να αναβιώσει τα έργα του Gustav Klimt μέσα από μια πρωτότυπη φωτογράφηση που μοιάζει βγαλμένη από όνειρο!

klimpa1

Μια Αυστριακή καλλιτέχνης αποφάσισε να αναβιώσει τα έργα του Gustav Klimt μέσα από μια πρωτότυπη φωτογράφηση που μοιάζει βγαλμένη από όνειρο!

Η μοναδική σκηνοθεσία των φωτογραφιών έχει οργανωθεί με έναν σκοπό, την ενίσχυση της έρευνας για τον ιό του AIDS.

Η Inge Prader έφερε τον εαυτό της μπροστά σε μια τεράστια δοκιμασία από την οποία βγήκε νικήτρια. Το έργο της πραγματοποιήθηκε για χάρη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Life Balls, που συγκεντρώνει χρήματα για την έρευνα για το AIDS.

Η Prader ασχολήθηκε με τα έργα της χρυσής εποχής του βιεννέζου ζωγράφου. Πρόκειται για μια περίφημη εποχή στην ζωγραφική του Klimt, η οποία χρησιμοποιεί φύλλα χρυσού για να θυμίσει τις βυζαντινές εικόνες.

Η χρυσή εποχή του Klimt, κάτι μεταξύ ιερού και ερωτικού, στηρίζεται πολύ στην χρυσή διακόσμηση των έργων και στην πλούσια διακόσμηση των πινάκων.

klimpt6

Ο βιεννέζος ζωγράφος είχε επιμείνει στην αναπαράσταση του γυμνού γυναικείου σώματος που παρέπεμπαν σε αλληγορίες της ελληνικής μυθολογίας. Τα έργα του είχαν προκαλέσει αντιδράσεις τότε.

klimp12

Η αυστριακή φωτογράφος δεν προσπάθησε μόνο να αποτυπώσει ρεαλιστικά τις συνθέσεις του Klimt, αλλά να τις ερμηνεύσει. Η δουλειά της για την στάση του σώματος, το μακιγιάζ και τα ρούχα των μοντέλων που χρησιμοποίησε, αποδίδουν με ρεαλιστικό τρόπο την αισθητική του ζωγράφου. Και αναπαραστούν την φανταστική, ονειρική και μαγική ατμόσφαιρα των πινάκων του.

klimp8

Η Inge Prader ερμηνεύει κυρίως τους πίνακες Δανάη (1907), Η Ζωή και ο Θάνατος (1916), ενώ από την τοιχογραφία Beethoven επέλεξε να αναπαραστήσει τις δυνάμεις του Κακού και τις τρεις Γοργόνες.

klimp7 klimpa klimpt6 klimp-initial klimt4 klimt-prader-06

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;