Πως να κατακτήσεις τις εντυπώσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά!
Δεν χρειάζεται άπειρος χρόνος, 10 λεπτά μόνο! Το αποτέλεσμα θα κριθεί στα πρώτα λεπτά της συνέντευξης και όχι παραπάνω. Αν θέλεις να κερδίσεις τις εντυπώσεις, λοιπόν, να τι πρέπει να κάνεις!

woman-hand-smartphone-desk

Δεν χρειάζεται άπειρος χρόνος, 10 λεπτά μόνο! Το αποτέλεσμα θα κριθεί στα πρώτα λεπτά της συνέντευξης και όχι παραπάνω. Αν θέλεις να κερδίσεις τις εντυπώσεις, λοιπόν, να τι πρέπει να κάνεις!

Η αλήθεια είναι πως σήμερα ανταγωνισμός είναι τεράστιος και ο διαθέσιμος χρόνος των υπευθύνων στα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού πολύ λίγος, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να είναι δυσεύρετες.

Παρακάτω θα βρεις συγκροτημένες συμβουλές για να κάνεις την παρουσία σου πραγματικά αξέχαστη στον υποψήφιο εργοδότη:

1. Ετοίμασε μια ενδιαφέρουσα ιστορία να τους διηγηθείς για τον εαυτό σου.

Φρόντισε η ιστορία σου να φέρνει στην επιφάνεια αξίες και προσόντα που χρειάζονται για την συγκεκριμένη εργασία. Για παράδειγμα, μπορείς να διηγηθείς μια ιστορία για το πως κατάφερες να λύσεις ένα θέμα ή πέτυχες έναν σημαντικό στόχο.

2. Πρόσεχε την στάση σώματος σου.

Η γλώσσα του σώματος “μιλά” στους ανθρώπους που έχεις απέναντι σου και εκφράζει κομμάτια του χαρακτήρα σου, όπως η ανασφάλεια ή η έλλειψη θάρρους. Προσπάθησε να μην καμπουριάζεις, μην σταυρώνεις τα χέρια σου και περπάτα σταθερά στον χώρο. Το αντίθετο θα δείξει ανασφάλεια.

3. Φόρα το πιο ωραίο σου χαμόγελο!

 

Βρες το πιο ελκυστικό σου χαμόγελο μπροστά στον καθρέφτη του σπιτιού σου και ύστερα εφάρμοσε το μπροστά στους συνομιλητές σου. Θα δεις πως αν το πετύχεις, και φαίνεται αγνό και φυσικό, θα “αιχμαλωτίσεις” το ενδιαφέρον του άλλου και θα δημιουργήσεις μια ευχάριστη ατμόσφαιρα!

4. Χαιρέτα όταν μπεις αλλά και όταν βγεις!

Το χαμόγελο και ο θερμός (όχι υπερβολικά) χαιρετισμός, δημιουργούν θετικές αρχικές εντυπώσεις. Εκμεταλλεύσου το. Φρόντισε το χέρι σου κατά την χειραψία να είναι ζεστό (καθώς το αντίθετο υποδεικνύει στρες) και στεγνό (δηλαδή, να μην έχει ιδρώσει λόγω άγχους) και θα είσαι τέλεια!

5. Μην φοράς μονότονα ρούχα!

Μην ντυθείς ή στα μαύρα ή στα γκρι. Θα βαρεθεί το μάτι του άλλου να σε βλέπει. Επέλεξε ένα διακριτικό λουκ αλλά ταυτόχρονα, καθόλου μονότονο. Για παράδειγμα, βάλε ένα ωραίο αξεσουάρ που να σπάει την μονοτονία!

6. Μην τον/τους πάρεις μονότερμα

Μην αρχίσεις να μιλάς χωρίς σταματημό. Η φλυαρία τραβά την προσοχή του εργοδότη και μπορεί είτε να τον ενοχλήσει είτε να τον κάνει να βαρεθεί. Φρόντισε να εκφράζεσαι με σαφήνεια και περιεκτικότητα.

7. Απάντα συγκροτημένα στις ερωτήσεις

Φαντάσου πως γράφεις τις απαντήσεις σε προτάσεις με μπουλετάκια. Τόσο απλές και περιεκτικές προτάσεις χρειάζεσαι. Όπως είπαμε και παραπάνω, δεν χρειάζεται να υπέρ-αναλύσεις τα πράγματα.

8. Ο -διακριτικός- ενθουσιασμός παίζει ρόλο!

Δείξε πάθος και ενδιαφέρον για την δουλειά. Μην δείξεις πως ενδιαφέρεσαι μόνο για το χρηματικό κομμάτι. Θα κάνεις κακή εντύπωση!

9. Φρόντισε να μην σε ξεχάσουν!

Μην κάνεις κάτι περίεργο. Απλά, για να μην ξεχάσουν ποιος/ποια είσαι μέσα στην σωρεία βιογραφικών, φρόντισε να κάνεις αισθητή την παρουσία σου στέλνοντας ένα ευχαριστήριο email για τον χρόνο που σου αφιέρωσαν.

Και καλή επιτυχία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;