2016: Ένας μήνας έμεινε...τι κάνουμε;
Πόσο απίστευτο είναι που τελείωσε σχεδόν ο Νοέμβριος και έμεινε μόνο ένας μήνας για το 2016...Πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός, ούτε καν που το πήραμε χαμπάρι.

nature-sky-sunset-man

Πόσο απίστευτο είναι που τελείωσε σχεδόν ο Νοέμβριος και έμεινε μόνο ένας μήνας για το 2016…Πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός, ούτε καν που το πήραμε χαμπάρι.

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι το 2016 σε πολλούς (για να μην πω σε όλους) φάνηκε αιώνας. Πολλά δυσάρεστα, πολλές ανακατωσούρες, πολλές αγωνίες. Γενικά δεν είχαμε την ησυχία μας ούτε και για λίγο. Εδώ έρχεται λοιπόν η ερώτηση: Μπορεί να «σωθεί» αυτό το ρημάδι το 16; Ή θα μείνει κατηραμένο;

Μου δίνει ελπίδα ότι γενικά ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας αισιοδοξίας. Λίγο οι γιορτές που είναι πλέον κοντά, λίγο τα φωτάκια, λίγο οι στολισμοί, λίγο τα τραγουδάκια, λίγο τα δώρα που αγοράζουμε αλλά και λαμβάνουμε, λίγο τα πράγματα που κάνουμε, που βγαίνουμε έξω, αλλάζει η διάθεση, κάπως χαμογελάμε, κάτι γίνεται. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε πραγματάκια για να σώσουμε την κατάσταση στο…νήμα!

Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούμε να επιλέξουμε ό,τι μας εκφράζει καλύτερα. Άρα κάνουμε κάτι καλό και περνάμε και εμείς καλά, μερικές φορές χωρίς καν να μετακινηθούμε! Για δείτε 10 ιδέες που μου έρχονται στο μυαλό τσακ μπαμ!

Θέλουμε να πάρουμε μικρο-δωράκια; Επιλέγουμε να τα ψωνίσουμε σε ένα από τα άπειρα bazaars που γίνονται αυτές τις μέρες παντού (κυριολεκτικά). Επιλέγουμε τον σκοπό ή την οργάνωση που θέλουμε να βοηθήσουμε και πάμε και τους στηρίζουμε με τον δικό μας τρόπο.

Λέμε ευχαριστώ σε αυτούς που το χρωστάμε. Δεν είναι εύκολο για πολλούς αλλά μόλις το κάνουμε θα νιώσουμε σαφώς καλύτερα.

Λέμε συγγνώμη σε όσους έχουμε πληγώσει ή και αδικήσει. Γιατί κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στη θέση τους.

Κάνουμε κάτι καλό για τον εαυτό μας. Κάνουμε τις εξετάσεις μας, ένα τσεκ απ πριν τελειώσει ο χρόνος για να ξεκινήσουμε το 2017 με φόρα για ό,τι και αν θέλουμε να κάνουμε!

Ερχόμαστε κοντά στους ανθρώπους που αγαπάμε. Βρίσκουμε ευκαιρία να τους δούμε, να περάσουμε ώρα μαζί τους. Στις γιορτές σίγουρα λίγο παραπάνω χρόνο θα έχουμε, ας το προγραμματίσουμε. Ποτέ άλλωστε δεν είναι αρκετός ο χρόνος που περνάμε με τους δικούς μας.

Κάνουμε πράγματα που δεν κάνουμε τον υπόλοιπο χρόνο. Βγαίνουμε, πάμε θέατρο, πάμε για φαγητό, πάμε σε αξιοθέατα. Τα Χριστούγεννα, ίσως φταίνε και οι στολισμοί αλλά, έχουμε περισσότερη όρεξη να κάνουμε τέτοιες εξόδους. Όχι μόνο περνάμε καλά αλλά ξεκουράζουμε και το μυαλό μας!

Κρατάμε και λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Καθόμαστε στα ζεστά, με το δέντρο μας να φωτίζει (ή και όχι) και διαβάζουμε ένα βιβλίο πίνοντας έναν ζεστό καφέ. Ξεκουραζόμαστε από το τρέξιμο όλου του χρόνου που πιθανώς να μην σταμάτησε ούτε το καλοκαίρι…

Δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Να φτιάξουμε ένα νέο φαγητό, ένα νέο γλυκό. Να αλλάξουμε λίγο το στυλ μας. Να αλλάξουμε λίγο τα μαλλιά μας. Να δούμε ένα διαφορετικό είδος ταινίας. Τόσα πράγματα υπάρχουν που δεν έχουμε κάνει!

Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τα νεύρα μας. Ας το αφήσουμε χρονιάρες μέρες. Κάνουμε λίγο περισσότερη υπομονή και μπορεί να μας βγει σε καλό.

Είμαστε αισιόδοξοι! Μπορεί να πήγε χάλια το 2016 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει χάλια και το 2017! Κάποια πράγματα είναι στο χέρι μας, ας τα βλέπουμε θετικά ώστε να τα κάνουμε και ανάλογα.

Εύκολα, μικρά πραγματάκια λοιπόν για να κάνουμε τον τελευταίο μήνα του χρόνου πιο ευχάριστο. Να αλλάξουμε αυτήν την πικρή γεύση που μας έχει μείνει και να φτιάξουμε τη δική μας, αυτή που θέλουμε εμείς να έχουμε!

Πείτε και εσείς καμιά ιδέα!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;