Παιδεία: Αποσύρεται ο νόμος για τα μεταπτυχιακά, αρχίζει νέος διάλογος!
Τα δίδακτρα θα καθορίζονται από τα ΑΕΙ, με την παράλληλη υποχρέωση συγκεκριμένου αριθμού υποτροφιών σε οικονομικά αδύναμους.

Υπουργός Παιδείας

Τα δίδακτρα θα καθορίζονται από τα ΑΕΙ, με την παράλληλη υποχρέωση συγκεκριμένου αριθμού υποτροφιών σε οικονομικά αδύναμους.

Την  απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για τα Μεταπτυχιακά από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, θα ζητήσει εντός των ημερών ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να ξεκινήσει νέος κύκλος διαλόγου.

Όπως αναφέρει το “esos.gr” ο κ. Γαβρόγλου που διαφώνησε και δημοσίως με το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου, θα ξεκινήσει συζητήσεις με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους των ΤΕΙ, στην ακόλουθη βάση:

-Αυτοδυναμία λειτουργίας από τα ΑΕΙ, ότι ισχύει και σήμερα

– Τα δίδακτρα θα καθορίζονται από τα ΑΕΙ, με την παράλληλη υποχρέωση συγκεκριμένου αριθμού υποτροφιών σε οικονομικά αδύναμους .

-Τα   κριτήρια χορήγησης υποτροφιών  θα ορίζονται από τα ίδια τα ΑΕΙ ή θα είναι ενιαία για  όλα , εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη από τους Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ.

-Στόχος είναι να έχουν  τη δυνατότητα να κάνουν Μεταπτυχιακές Σπουδές όχι μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα  αλλά κι εκείνοι  που δεν έχουν.

– Το υπουργείο Παιδείας θα ζητήσει από την ΑΔΙΠ να κάνει ακαδημαική αξιολόγηση των ήδη λειτουργούντων ΠΜΣ και να γνωμοδοτεί για τα υπό έγκριση.

Στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας είναι μέσα στο 2017  να καταρτιστεί ένα εναίο Σχέδιο Νόμου για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που εκτός από τα Μεταπτυχιακά, θα αφορά:

Τη δημιουργία  Ενιαίου Χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας , που σημαίνει
ενοποίηση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ κατά Περιφέρεια, αλλά και τμημάτων.

Εκτιμάται ότι από την μεταρρύθμιση αυτή θα υπάρξουν σημαντικά δημοσιοοικονομικά οφέλη.

Νέες διαδικασίες επιλογής των οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ

Νέο θεσμικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων ΑΕΙ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;