7 +1 συμβουλές για ένα καλό πρωινό ξύπνημα!
Το πρωινό ξύπνημα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό πως θα αισθανόμαστε μέσα στην μέρα. Γι' αυτό και οφείλουμε να αποφεύγουμε συνήθειες που τελικά καταλήγουν να χαλάνε την ημέρα σου!

0fc5a20c9e8be7bcd291608fa1398bee

Το πρωινό ξύπνημα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό πως θα αισθανόμαστε μέσα στην μέρα. Γι’ αυτό και οφείλουμε να αποφεύγουμε συνήθειες που τελικά καταλήγουν να χαλάνε την ημέρα σου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, υπάρχουν 7 συνήθειες που μπορούμε να αλλάξουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα της πρωινής μας διάθεσης.

Για να δουμε τι πρέπει να κάνουμε:

  1. Να μην χρησιμοποιούμε snooze

Όταν ενεργοποιούμε το snooze ο εγκέφαλός μας επανέρχεται στην κατάσταση «Κοιμάμαι», οπότε ρισκάρουμε να ξαναβρεθεί στην φάση του βαθύ ύπνου με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικά βάρβαρο ξύπνημα.

  1. Να μην πίνουμε καφέ το πρωί

Μια κάπως ακραία συμβουλή, πίσω από την οποία -όμως- βρίσκεται μια πολύ καλή εξήγηση. Το σώμα μας από μόνο του παράγει μια συγκεκριμένη ορμόνη, η οποία μας δημιουργεί της αίσθηση του «ξύπνιου». Η ορμόνη αυτή ονομάζεται κορτιζόλη.

Η καθημερινή κατανάλωση καφέ, ωστόσο, μειώνει την παραγωγή της απο τον οργανισμό. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην πίνουμε καφέ για ορισμένες ώρες.

      1. Να μην κοιτάμε τα email μας

Η συνήθεια να ανοίγουμε τα μηνύματα και τα email μας το πρωί, δημιουργεί ασυνείδητα στον εγκέφαλο μας την ιδέα του «ας δω τι έχασα το βράδυ». Σύμφωνα με ειδικούς αυτή η συνήθεια προκαλεί στον οργανισμό μας το λεγόμενο FOMO (fear of missing out – τον φόβο ότι κάτι χάσαμε).

      1. Να μην παίρνουμε μη σημαντικές αποφάσεις πρωί-πρωί

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook έχει δηλώσει συνέντευξή του ότι φοράει πάντα το ίδιο στυλ μπλουζάκι στη δουλειά για να περιορίσει τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει το πρωί, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αν το να έχεις το ίδιο ρούχο x20 σου φαίνεται περίεργο, απλά προσπάθησε να διαλέγεις τα ρούχα σου απο το προηγούμενο βράδυ.

      1. Να μην κλείνουμε το φως

Το βιολογικό μας ρολόι επηρεάζεται από την έκθεση στο φως. Μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, που είναι η ορμόνη που λέει στο σώμα μας πως είναι ώρα για ύπνο.

      1. Όχι πολύ χουζούρεμα!

Αντί να μένουμε παραπάνω στο κρεβάτι, καλό θα ήταν να βρίσκαμε χρόνο για γυμναστική. Σύμφωνα με έρευνα, η άσκηση πριν το πρωινό βοηθά στην απώλεια βάρους αφού καίμε περισσότερο λίπος.

      1. Να μην παραμελούμε τις σημαντικές υποχρεώσεις

Το πρωί, οι ικανότητες αυτοελέγχου μας βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση, καλό είναι να φέρουμε τότε εις πέρας τις σημαντικές υποχρεώσεις που έχουμε.

+ 1.  Να τρώμε γλυκά

Έρευνα έχει δείξει ότι εάν φάμε σοκολάτα το πρωί η επιθυμία μας για γλυκά μειώνεται για την υπόλοιπη μέρα. Έτσι, και καίμε τα γλυκά πιο γρήγορα πιο εύκολα και βοηθά για μια πιο σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;