10 facts για το Hard Rock Cafe που σίγουρα δεν ήξερες και θα σε εντυπωσιάσουν!
Ένα εστιατόριο που ξεκίνησε σερβίροντας μπέργκερ στο Λονδίνο, σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για τουρίστες παγκοσμίως!

Hard Rock Cafe

Ένα εστιατόριο που ξεκίνησε σερβίροντας μπέργκερ στο Λονδίνο, σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για τουρίστες παγκοσμίως!

Από το Λας Βέγκας μέχρι το Μπαλί, και από το Όσλο μέχρι την Αθήνα, η τεράστια νέον κιθάρα του Hard Rock συνεχίσει να «λάμπει», καλώντας τον κόσμο να γευτεί το εξαιρετικό αμερικάνικο φαγητό του σε ένα μοναδικά rock n’ roll περιβάλλον.

Όπως η γεύση του κρασιού βελτιώνεται με τον καιρό, έτσι και το Hard Rock Café, 45 χρόνια μετά, διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, συνδυάζοντας την διαχρονικότητα του rock n’ roll με τα σύγχρονα trends!

Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ;

  1. Όλα ξεκίνησαν στο Λονδίνο των 70s, όπου δυο Αμερικανοί, ο Peter Morton και ο Isaac Tigrett , αποφάσισαν να ανοίξουν ένα εστιατόριο αμερικανικού τύπου (ή τύπου “diner”). Το μόνο που χρειαζόντουσαν ήταν ένα όνομα που θα “δένει” με το τοπικό πνεύμα.

2. Κανείς δεν πίστευε ιδιαίτερα σε αυτό που έκαναν, συμπεριλαμβανομένου του ενοικιαστή τους, ο οποίος τους εκμίσθωσε τον χώρο μόνο για 6 μήνες. Ωστόσο, το Hard Rock έγινε σύντομα διάσημο!

3. Ο καλλιτέχνης που εμπνεύστηκε το λογότυπο του Hard Rock είναι παγκοσμίου φήμης δημιουργός! Το όνομα του ήταν Alan Aldridge και τα έργα του κοσμούσαν εξώφυλλα δίσκων και βιβλίων επιστημονικής φαντασίας καθ’ όλη την διάρκεια των 60s και των 70s.

 

4. Ήξερες πως οι περίφημες μπλούζες του Hard Rock Café ξεκίνησαν ως “ατύχημα”;  Οι ιδιοκτήτες του Hard Rock τύπωσαν μια σειρά απο μπλούζες με το λογότυπο του Hard Rock επάνω για τον αγώνα μιας τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου. Όπως μπορείς να καταλάβεις, υπήρξαν αρκετές μπλούζες που περίσσεψαν. Αυτές, τις πήραν πίσω στο μαγαζί και τις μοίρασαν στους πιο «πιστούς» πελάτες. Σύντομα, κόσμος άρχισε να συρρέει στο κατάστημα για να αποκτήσει μια μπλούζα… αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να ανοίξουν ξεχωριστό χώρο που θα διαχειριζόταν τις πωλήσεις T-shirt. 

5.  Ο Eric Clapton ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που παρέδωσε αναμνηστικό στο Hard Rock. Η ιστορία αναφέρει πως ο Eric Clapton κάποτε θέλησε να χαρίσει μια απο τις κιθάρες του στον Isaac Tigrett. Εκείνος του απάντησε πως δεν έπαιζε κιθάρα, οπότε ο διάσημος τραγουδιστής είπε “Γιατί δεν την κρεμάς στον τοίχο τότε;”

Απίστευτο απο τι μικρές αφορμές ξεκινά μια διαχρονική μόδα, έτσι;

6. Απο εκείνη την στιγμή και έπειτα, το Hard Rock Café μεταμορφώθηκε στην Μέκκα των rock n’ roll αναμνηστικών. Η συλλογή του περιελάμβανε απο ένα κομμάτι των γυαλιών του John Lennon μέχρι το φόρεμα που φόρεσε η Madonna στο “Like A Virgin” και απο το τζάκετ του Michael Jackson μέχρι την περίφημη κιθάρα του Jimi Hendrix “Flying V”.

7. Η πρώτη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Hard Rock ήταν εκείνη του Paul McCartney με τους Wings. Πλέον, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται πάνω απο 15.000 συναυλίες στα Hard Rock Cafes ανά τον κόσμο.

8. Θα φανταζόσουν ποτέ πως το Hard Rock έχει και δικό του τραγούδι; Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, το μαγαζί άρεσε τόσο πολύ στην Carole King που αποφάσισε να γράψει ένα τραγούδι γι’ αυτό!

 

Now if you’re feeling just a little bit lonely

Don’t sit at home just mopin’

Come on down to where the spirits flow so freely

You know the door is always open

At the Hard Rock Café

9. Υπάρχει μια σερβιτόρα από την πρώτη του μέρα μέχρι σήμερα. Το 1971, στην συνέντευξη της για την δουλειά, η Rita Gilligan είπε στον Peter Morton “Είμαι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει, οπότε καλά θα κάνεις να με προσλάβεις”. 45 χρόνια μετά, η Gilligan μπορεί να πήρε σύνταξη αλλά ακόμη αποτελεί μία ζωνταντή ιστορία της Rock (και εδώ θα δεις όλα όσα μας είπε στην αποκλειστική της συνέντευξη). 

10. Τo Hard Rock έχει κυκλοφορήσει πολλές καρφίτσες. Αλλά πολλές. Συγκεκριμένα, ο αριθμός τους αγγίζει τις 44.000. Οι καρφίτσες περιλαμβάνουν σχέδια όπως κιθάρες ή διάφορα συγκροτήματα επάνω μέχρι Barbie και Hello Kitty. Ένας άνδρας έχει καταφέρει να μαζέψει 5.000 από αυτές.

Και φυσικά με παρουσία σε 73 χώρες, με 171 cafes, 24 ξενοδοχεία, και 11 casinos το Hard Rock Athens, σε περιμένει στο Μαναστηράκι (Ανδριανού 52), λίγες μόλις μέρες μετά το εκρηκτικό μουσικό φεστιβάλ που διοργάνωσε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;