Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Μεταπτυχιακό στις Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα το ΕΑΠ στις Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες!

εαπ-new-logo

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο 

Σκοπός / Περιγραφή

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» απευθύνεται σε πτυχιούχους επιστήμονες και επαγγελματίες του δημοσιογραφικού χώρου. Περιλαμβάνει τη διδασκαλία Θεματικών Ενοτήτων (ΘΕ) και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Παράλληλα, απευθύνεται σε αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ που εργάζονταν, εργάζονται ή σκοπεύουν να εργασθούν στο χώρο της δημοσιογραφίας. Στόχος του είναι να τους προσφέρει μια ολοκληρωμένη και κριτική κατανόηση του ρόλου και της άσκησης της δημοσιογραφίας στο σύγχρονο κόσμο καθώς και να τους εκπαιδεύσει στις επαγγελματικές δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται για την αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.

 

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να κατανοούν τη σημασία και το ρόλο της δημοσιογραφίας στη δημοκρατική κοινωνία, να αναλύουν κριτικά τη συνθετότητα και τις προκλήσεις της σύγχρονης παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, να εφαρμόζουν τις βέλτιστες τεχνικές δημοσιογραφικής έρευνας,  προκειμένου να προσεγγίσουν κρίσιμους τομείς δημόσιου ενδιαφέροντος , να αξιοποιούν τα ψηφιακά εργαλεία/μέσα για την εκπόνηση, σύνθεση και κοινοποίηση σε πολλαπλές πλατφόρμες των δημοσιογραφικών τους προϊόντων ενώ οι γνώσεις και η εμπειρία που θα αποκτήσουν οι απόφοιτοι του προτεινόμενου ΜΠΣ θα τους επιτρέψει να αναβαθμίσουν το επίπεδο της δημόσιας πληροφόρησης και διαβούλευσης αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ποικιλόμορφων θεσμών ενημέρωσης. Επίσης, θα τους δοθεί η δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη δημιουργική ένταξή τους στην κοινωνία της πληροφορίας.

 

Πιστωτικές Μονάδες ECTS Προγράμματος Σπουδών: 120

Διάρκεια φοίτησης:  η ελάχιστη διάρκεια είναι δύο (2) ακαδημαϊκά έτη και η μέγιστη έξι (6) έτη.

Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;