Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Μεταπτυχιακό με τίτλο Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα το ΕΑΠ στο Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων. Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες!

εαπ-new-logo

Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο 

Σκοπός – Περιγραφή

Ειδικός σκοπός του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων» είναι η εξειδίκευση πτυχιούχων συγκεκριμένων σχολών σε σύγχρονα θέματα δικαίου των επιχειρήσεων και των εμπορικών συναλλαγών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με απώτερο στόχο την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με την εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα. Η Διπλωματική αυτή Εργασία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα επιστημονικά πρότυπα, όπως έχουν διαμορφωθεί από τους ισχύοντες κανόνες δικαίου σε κοινοτικό επίπεδο. Ο απόφοιτος μέσα από την εκπόνηση ενός υψηλού επιστημονικού επιπέδου Διπλωματικής Εργασίας εξειδικεύει τις γνώσεις του σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα υπό την πλήρη και συνεχή παρακολούθηση του επιβλέποντα Kαθηγητή, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τη διεύρυνση του επιστημονικού τους υποβάθρου στις γνωστικές περιοχές του Δικαίου, των Οικονομικών και της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο προβαίνει στην αναμόρφωση, στον εμπλουτισμό και στην επικαιροποίηση του εκπαιδευτικού υλικού των Θεματικών Ενοτήτων. Οι φοιτητές θα παρακολουθούν τις Θεματικές Ενότητες με τη μεθοδολογία της ανοικτής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Κύριος στόχος της διάθρωσης των και τω μαθησιακών αποτελεσμάτων είναι η διεύρυνση της δεξαμενής γνώσεων των φοιτητών και η ανταγωνιστική ένταξή τους στην αγορά εργασίας σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Περαιτέρω, το περιεχόμενο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών προσφέρει στους αποφοίτους τη δυνατότητα της προσαρμογής στα νέα δεδομένα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και την επιτυχή εξεταστική δοκιμασία στην διπλωματική εργασία, ο απόφοιτος αποκτά πρόσθετα εφόδια και πλεονεκτήματα. Ειδικότερα:

  • Εμπεδώνει και διευρύνει τις γνώσεις του και τον επιστημονικό του ορίζοντα στο γνωστικό αντικείμενο του δικαίου των επιχειρήσεων και των διεθνών εμπορικών συναλλαγών.
  • Αποκτά τη δυνατότητα να διαμορφώσει νέες καινοτόμες πρακτικές στην έγκυρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση υποθέσεων.
  • Ενισχύει την ικανότητα να συνδυάσει την επαγγελματική του εμπειρία με τα νέα επιστημονικά δεδομένα σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα.
  • Προσεγγίζει αξιόπιστα και αποτελεσματικά σύνθετες και αμφισβητούμενες υποθέσεις και δίνει αποδεκτές λύσεις.
  • Αυξάνει την αναλυτική του ικανότητα και διαμορφώνει ένα νέο μοντέλοσκέψης, διάκρισης, επεξεργασίας και αξιολόγησης που συμβάλει καταλυτικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των υπό επίλυση ζητημάτων.
  • Πολλαπλασιάζει αφενός τις διαχειριστικές ικανότητες προσέγγισης και χειρισμού των εκάστοτε υπoθέσεων και αφετέρου τις επικοινωνιακές δυνατότητες των αποφοίτων με τους συναλλασσόμενους σε επαγγελματικό περιβάλλον.
  • Ενδυναμώνει τις ικανότητες ευελιξίας και ικανοτήτων των αποφοίτων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις μιας ανταγωνιστικής αγοράς σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;