Paragliding πάνω από τα 7.000μ. υψόμετρο! (βίντεο)
Δες γιατί το paragliding στο Πακιστάν είναι πιο "άγριο" και πιο εντυπωσιακό από οπουδήποτε στη γη.

Δες γιατί το paragliding στο Πακιστάν είναι πιο “άγριο” και πιο εντυπωσιακό από οπουδήποτε στη γη.

Δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν την οροσειρά Καρακορούμ για paragliding!

Το μέγεθος των βουνών είναι πραγματικά εντυπωσιακό και έχουν μερικές από τις ψηλότερες κορυφές στον κόσμο. Είναι απόμακρα, είναι άγρια και έχει υπερβολικό κρύο. Αυτοί είναι και οι λόγοι που είναι ο απόλυτος προορισμός για τους paragliders.

“Είσαι εντελώς μόνος σου, βρίσκεσαι μακριά από τα πάντα. Είναι ένα απίστευτο μέρος για να πετάς”, μας λέει ο Horacio Llorens.
Δες παρακάτω εικόνες και πλάνα από το καλοκαιρινό του ταξίδι με τους πιλότους Tom De Dorlodot, Hernán Pitocco και τον φωτογράφο Krystle Wright.

Για τον De Dorlodot, αυτή η γωνιά του Πακιστάν δίπλα στο βουνό Κ2 είναι σαν το δεύτερό του σπίτι. Αυτή ήταν η πέμπτη του επίσκεψη στην περιοχή, αλλά μόλις η δεύτερη που είχαν πάει και οι τρεις πιλότοι μαζί.

Ο στόχος ήταν να προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ υψομέτρου αλλά και να εξερευνήσει νέα μέρη. Παρόλο που ο Tom έφτασε στα 7.450μ. υψόμετρο –κάτι που δεν είχε ξανακάνει στο παρελθόν- δεν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ.

“Κάναμε σαν παιδιά που επιστρέφουν στον παράδεισό τους”, μας λέει ο Llorens. “Δεν μπορείς να βρεις άλλο μέρος στον κόσμο που να είναι τόσο τέλειο για να πετάς. Είναι απλά απίστευτο. Πετάς ανάμεσα σε κορυφές 7.000 και 8.000 μέτρων, όπως αυτή του K2. To μέρος είναι εκπληκτικό.”

Αλλά και σκληρό: “Σε αυτό το μέρος πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος όλη την ώρα. Εδώ οι πεδιάδες δεν έχουν δρόμους. Δεν υπάρχουν νοσοκομεία. Υπάρχει ένα διασωστικό ελικόπτερο, αλλά πετάει μέχρι τα 5.000 μέτρα και μπορεί να πάρει μέχρι και 24 ώρες για να έρθει. Αν σου πέσει το κιτ πρώτων βοηθειών που έχεις ή αν προσγειωθείς πάνω σε παγετώνα, είσαι μόνος σου.”

Όμως αξίζει, γιατί το paragliding είναι απίστευτο. “Πετάγαμε κοντά, βοηθώντας και προσέχοντας ο ένας τον άλλο. Ήταν φοβερή εμπειρία να πετάω στην ίδια ομάδα με αυτούς τους δύο πιλότους”, μας λέει ο Llorens.

Και προσθέτει: “Μου αρέσει να πετάω στο βουνό Μασερμπρούμ, να πηγαίνω βαθιά μέσα σε παγωμένες κοιλάδες και να περνάω πάνω από τους παγετώνες αυτού του απίστευτου βουνού. Πρέπει να επιστρέψω σε αυτό το μέρος. Έχει ακόμα πολλά να μας δώσει.”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;