Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Νικήτρια η Χίλαρι λένε οι ειδικοί
Οι αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα είναι πιο κοντά από ποτέ, οι κάλπες έχουν κλείσει σε αρκετές περιοχές και οι ειδικοί λένε...Χίλαρι!

αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα

Οι αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα είναι πιο κοντά από ποτέ, οι κάλπες έχουν κλείσει σε αρκετές περιοχές και οι ειδικοί λένε…Χίλαρι!

Σύμφωνα με την ανάλυση μιας σειράς δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos για το πρακτορείο Reuters, γνωστή ως States of the Nation project, οι πιθανότητες νίκης της είναι περίπου ίδιες με αυτές της περασμένης εβδομάδας, ενώ για να ηττηθεί από τον Τραμπ σήμερα θα χρειαστεί ένας απίθανος συνδυασμός λευκών, μαύρων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων σε έξι ή επτά πολιτείες.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγούνταν του Τραμπ με 45% προς 42% σε πρόθεση ψήφου, ενώ αναμένεται να κερδίσει 303 ψήφους στο κολέγιο των εκλεκτόρων, σε αντίθεση με τους 235 του Τραμπ, από τους 270 που απαιτούνται για να κερδίσει τις εκλογές, αποκαλύπτει η ανάλυση.

Ας μη ξεχνάμε όμως τα swing states.

Η Βόρεια Καρολίνα που είναι μια από τις πιο βασικές πολιτείες αναμένεται να δώσει αποτελέσματα από σήμερα το βράδυ κιόλας (ξημερώματα Τετάρτης, ώρα Ελλάδας), μπορεί να δώσει κάποιες ενδείξεις ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αν κερδίσει την πολιτεία η Κλίντον, αυτό μάλλον σημαίνει πως οι Αφροαμερικανοί θα έχουν βγεί να ψηφίσουν με ρυθμούς ανάλογους του 2012, όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα νίκησε τον ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ με τέσσερις πόντους σε εθνικό επίπεδο.

Ο Ρόμνεϊ κέρδισε τη Βόρεια Καρολίνα με δύο πόντους.

Η τελική δημοσκόπηση για την ανάλυση States of the Nation έδειξε ότι οι πρώιμες ψήφοι στη Βόρεια Καρολίνα μοιράζονται σχετικά ισότιμα μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Ο Ντόναλντ Τράμπ προηγούνταν κατά μια μονάδα μεταξύ των εν δυνάμει ψηφοφόρων, με 47% προς 46%.

Μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων προηγούνταν κατά 30 εκατοστιαίες μονάδες, ενώ η Κλίντον διατηρούσε προβάδισμα περίπου 80 μονάδων μεταξύ των μαύρων ψηφοφόρων.

Η Φλόριντα, με τις ψήφους των 29 εκλεκτόρων που της αναλογούν, είναι ζωτικής σημασίας για τον Τραμπ.

Αν η Κλίντον κερδίσει την Φλόριντα, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να κερδίσει μία από τις μεγάλες αμφισβητούμενες πολιτείες (Οχάιο, Μίσιγκαν ή Πενσιλβάνια) για να εξασφαλίσει τη νίκη της, ενώ ο Τραμπ θα χρειαστεί να κερδίσει και τις τρεις.

Αν ο Τραμπ κερδίσει την Φλόριντα, πάλι θα χρειαστεί να κερδίσει και το Οχάιο και το Μίσιγκαν ή να ελπίσει για ανατροπή αποτελεσμάτων στην Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters/Ipsos, η Κλίντον διατηρεί ένα πολύ μικρό προβάδισμα στην Φλόριντα, με 48% έναντι του 47%

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;