ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ
Περιμένουμε με αγωνία τις αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα ας μάθουμε λοιπόν κάποια πράγματα μέχρι να έχουμε την οριστική απόφαση!

αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα

Περιμένουμε με αγωνία τις αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα ας μάθουμε λοιπόν κάποια πράγματα μέχρι να έχουμε την οριστική απόφαση του αμερικανικού λαού!

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Δείτε τι συμβαίνει LIVE από τη Google

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Γιατί γίνονται ΠΑΝΤΑ Τρίτη;

Aμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Η Αμερική ψηφίζει! 

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Ρεκόρ Συμμετοχής!

Δώδεκα πολιτείες θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές στην αμερικανική εκλογική διαδικασία.

Είναι οι πολιτείες-κλειδιά, όπου οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται στήθος με στήθος και δεδομένου του εκλογικού συστήματος μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα.

Οι υποψήφιοι πάντα επικεντρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία εκεί με συχνές επισκέψεις.

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Αυτές είναι οι πολιτείες κλειδιά!

Οι κάλπες ανοίγουν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και αναμένεται να ψηφίσουν περίπου 120 εκατομμύρια πολίτες!

Το ερώτημα είναι Χίλαρι Κλίντον ή Ντόναλντ Τράμπ

Τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στις Εκλογές ΗΠΑ 2016.

Μπορεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας οι κάλπες να ανοίγουν το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), όμως στο Ντίξβιλ Νοτς έχουν ήδη κλείσει, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η καταμέτρηση των ψήφων.

Εκεί νικητές αναδείχθηκαν οι Δημοκρατικοί, όμως στο Μίλσφιλντ, όπου επίσης ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, κέρδισαν οι Ρεπουμπλικανοί.

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Τα πρώτα επίσημα στοιχεία

Σύμφωνα με την ανάλυση μιας σειράς δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos για το πρακτορείο Reuters, γνωστή ως States of the Nation project, οι πιθανότητες νίκης της είναι περίπου ίδιες με αυτές της περασμένης εβδομάδας, ενώ για να ηττηθεί από τον Τραμπ σήμερα θα χρειαστεί ένας απίθανος συνδυασμός λευκών, μαύρων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων σε έξι ή επτά πολιτείες.

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Στο Κολοράντο λένε Ντόναλντ Τράμπ

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Νίκητρια η Χίλαρι λένε οι ειδικοί 

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Τι ώρα θα ανακοινωθούν;

Δες εδώ: Χίλαρι Κλίντον – Ποια είναι;

Μάθε τα πάντα για το δημοκρατικό κόμμα εδώ!

Δες εδώ: Ντόναλντ Τράμπ – Ποιος είναι; 

Μάθε τα πάντα για το ρεπουμπλικανικό κόμμα εδώ! 

Ντόναλντ Τράμπ ή Χίλαρι Κλίντον; Ποιον στηρίζουν οι Ευρωπαίοι; Δες εδώ! 

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Τελευταία στατιστικά και δημοσκοπήσεις!

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Δείτε εδώ τη τελευταία δημοσκόπηση! 

Η Κλίντον γενικά συγκεντρώνει πολύ υψηλά ποσοστά μεταξύ των Ισπανόφωνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της Univision για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Κλίντον συγκεντρώνει την προτίμηση 67% των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων, έναντι 19% του Τραμπ, ο οποίος δεν τα πάει καλά με τη μεγαλύτερη ομάδα ψηφοφόρων μεταξύ όλων των μειονοτήτων στις ΗΠΑ.

 

Ο Ντόναλντ Τράμπ έχει εξάλλου εξοργίσει ουκ ολίγες φορές τους Ισπανόφωνους με υποτιμητικές δηλώσεις για τις κοινότητές τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των εταιρειών The Tarrance Group και Bendixen and Amandi, οι εγγεγραμμένοι Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι στη Φλόριντα στηρίζουν την Κλίντον σε ποσοστό 60% έναντι του Τραμπ που συγκεντρώνει το 30%. Στη Νεβάδα, η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη, με 72% για την Κλίντον και 19% για τον Τραμπ.

Ένας Δημοκρατικός σύμβουλος στρατηγικής που ειδικεύεται στη Φλόριντα, υπολόγισε ότι στις φετινές εκλογές, 170.000 παραπάνω Ισπανόφωνοι ψήφισαν νωρίς ή μέσω ταχυδρομείου μέχρι τη Τετάρτη σε σχέση με όλη την εκλογική περίοδο του 2012, σύμφωνα με ανάρτηση στο μπλογκ του.

Ο Ντόναλντ Τράμπ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία πέρσι χαρακτηρίζοντας τους μετανάστες από το Μεξικό ως βιαστές και εγκληματίες.

Αμερικανικές εκλογές αποτελέσματα 2016: Εάν δεν κερδίσει κανείς; 

Η ρητορική του αυτή μπορεί να τον ζημιώσει στη Φλόριντα, την οποία πολλοί παρατηρητές των εκλογών πιστεύουν ότι ο Τραμπ πρέπει να κερδίσει για να έχει οποιαδήποτε ελπίδα να συγκεντρώσει το ελάχιστο των 270 ψήφων στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων ώστε να κερδίσει τον Λευκό Οίκο.

Ο Ντάνιελ Σμιθ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί έχουν ισχυρό προβάδισμα μεταξύ των ισπανόφωνων που έχουν ψηφίσει νωρίς στη Φλόριντα. «Από τη δικιά μου σκοπιά, αυτό δείχνει ότι οι Ισπανόφωνοι στη Φλόριντα αντιδρούν ενστικτωδώς στον Ντόναλντ Τραμπ. Η ολοκληρωτική του προεκλογική πολεμική εναντίον των μεταναστών και ειδικά των ισπανόφωνων στρέφεται τώρα εναντίον του στη Φλόριντα», πρόσθεσε.

Στη Νεβάδα δεν απαιτείται από τους ψηφοφόρους να σημειώνουν τη φυλή ή την εθνικότητά τους όταν εγγράφονται ως ψηφοφόροι, αλλά στοιχεία της πολιτείας υποδεικνύουν ότι και εκεί οι Ισπανόφωνοι έρχονται στις κάλπες σε πολύ ψηλότερα ποσοστά.

Για παράδειγμα, στην κομητεία Κλαρκ, ο αριθμός των ψηφοφόρων που ψήφισαν νωρίς αυξήθηκε απότομα. Μεταξύ των ψηφοφόρων που προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα και όσων έστειλαν ταχυδρομικά τη ψήφο των, οι εγγεγραμμένοι δημοκρατικοί έχουν τώρα 72.000 παραπάνω δελτία ψήφων από τους εγγεγραμμένους Ρεπουμπλικανούς εκεί. Τα νούμερα αυτά δεν αποκαλύπτουν ποιον υποψήφιο διάλεξαν οι ψηφοφόροι, παρά μόνο το κόμμα με το οποίο έχουν εγγραφεί οι ψηφοφόροι (σ.σ: στις ΗΠΑ, οι ψηφοφόροι εγγράφονται σε κάθε εκλογή, οπότε και μπορούν να δηλώσουν το κόμμα της προτίμησής τους).

Μόνο την Παρασκευή, 57.172 άτομα πήγαν να ψηφίσουν κατ’ ιδίαν στην κομητεία Κλαρκ. Η συγκεκριμένη κομητεία που περιλαμβάνει το Λας Βέγκας, έχει μεγάλο πληθυσμό Ισπανόφωνων. Η αύξηση Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων αλλού στην πολιτεία δεν επαρκεί για να εξισορροπήσει την υπεροχή των Δημοκρατικών στην κομητεία Κλαρκ. Γενικά, οι Δημοκρατικοί έχουν ρίξει 46.000 παραπάνω ψήφους στη Νεβάδα από ό,τι οι Ρεπουμπλικανοί.

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Πώς το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει την οικονομία;

Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch σε περίπτωση ισχυρής επικράτησης των Δημοκρατικών αναμένονται υψηλότερη φορολογία και αυστηρότερες ρυθμίσεις, ενώ σε περίπτωση νίκης των Ρεπουμπλικανών δεν αποκλείονται εμπορικοί πόλεμοι, γεωπολιτικοί κίνδυνοι και υψηλότερο έλλειμμα.

Το ισχυρό προβάδισμα οποιουδήποτε υποψηφίου υποδηλώνει μεγαλύτερα περιθώρια για δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης, τα οποία θα οδηγήσουν σε ισχυρότερη ανάπτυξη και άρα σε υψηλότερα επιτόκια με επίπτωση στις μετοχές.

Εάν εκλεγεί η Κλίντον και οι Ρεπουμπλικανοί ελέγξουν τουλάχιστον ένα σώμα του Κογκρέσου, δηλαδή εάν υπάρξει διαιρεμένο Κογκρέσο, αυτό θα οδηγήσει την Κλίντον να αυξήσει τον φόρο εισοδήματος, ενώ αναμένεται να περάσει ο νόμος για τον περιορισμό των τιμών των φαρμάκων. Επίσης, σε ένα τέτοιο σενάριο, τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλότερα για μεγαλύτερο διάστημα, γεγονός που θα ωφελήσει τις μετοχές με υψηλά μερίσματα.

Εάν εκλεγεί ο Tραμπ και οι Δημοκρατικοί ελέγξουν τουλάχιστον το ένα σώμα του Κογκρέσου, θα υπάρξουν περιορισμοί στη μετανάστευση, αλλά δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή πολιτικής για το μεταναστευτικό. Επίσης, μια φορολογική μείωση στους πλούσιους θα ήταν λιγότερο πιθανή, ενώ οι αλλαγές στον νόμο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ θα είναι μικρές.

Μια προεδρία Τραμπ θα μπορούσε να υπονομεύσει σημαντικά την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ. Τέλος, η ιδιορρυθμία του Τραμπ να αλλάζει απόψεις και η έλλειψη πολιτικής προϋπηρεσίας καθιστούν ακόμη λιγότερο ευκρινές το τι θα μπορούσε πράγματι να συμβεί υπό την προεδρία του.

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Οι βασικές θέσεις του Ντόναλντ Τράμπ και της Χίλαρι Κλίντον

Συνήθως γύρω στις 11 το βράδυ (ώρα Ανατολικής Ακτής -7 π.μ. ώρα Ελλάδας) γίνεται ξεκάθαρο το ποια πλευρά υπερισχύει.

Στην περίπτωση αυτή, ο χαμένος των εκλογών καλεί τον νικητή για να παραδεχθεί το αποτέλεσμα.

Οι κάλπες σε ορισμένες πολιτείες έχουν ανοίξει και υπολογίζεται ότι περίπου το 1/3 των πολιτών με εκλογικό δικαίωμα έχουν ήδη ψηφίσει.

Ο πρόεδρος εκλέγεται έμμεσα από τον λαό μέσω των εκλεκτόρων: συνολικά είναι 538 και κατανέμονται στις Πολιτείες ανάλογα με τις έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά και βάσει της απογραφής του 2010.

αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα

Την ευθύνη της ανάδειξης του Αμερικανού προέδρου την έχει (με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του) ένα ειδικό σώμα, το «εκλεκτορικό κολέγιο», προερχόμενο από τις επί μέρους πολιτείες, σε αριθμό ίσο προς τους κοινοβουλευτικούς τους εκπροσώπους συνολικά. Κάθε πολιτεία διαθέτει τόσους εκλέκτορες όσοι είναι οι βουλευτές τους οποίους, κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της, στέλνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσαυξημένοι κατά δύο, που είναι ο κοινός για όλες τις πολιτείες αριθμός γερουσιαστών. Αυτό σημαίνει πως η κατανομή των εκλεκτόρων μεταξύ των πολιτειών δεν είναι απόλυτα ανάλογη του πληθυσμού τους, αφού υπεραντιπροσωπεύονται οι μικρότερες πολιτείες.

Οι εκλέκτορες είναι 538 (δηλαδή τα 435 μέλη της βουλής των αντιπροσώπων + 100 γερουσιαστές + οι 3 εκπρόσωποι της πολιτείας Columbia, που είναι αποκλειστική δικαιοδοσία του Κογκρέσου με πρωτεύουσα την Ουάσινγκτον).

Το σύστημα προβλέπει ότι όποιος κερδίσει στην πολιτεία την λαϊκή ψήφο παίρνει όλους τους εκλέκτορες με εξαίρεση το Μέιν και τη Νεμπράσκα, όπου κατανέμονται αναλογικά.

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Πότε αναλαμβάνει ο νέος Πρόεδρος; 

Για την είσοδο στον Λευκό Οίκο απαιτούνται 270. Και αν ένας από τους δύο μείνει στους 269;

Δεν έχει συμβεί, αλλά στην περίπτωση αυτή ο πρόεδρος θα εκλεγεί από το Κογκρέσο, το οποίο ως γνωστόν, ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πολιτεία της Καλιφόρνια διαθέτει 55 εκλεκτορικές ψήφους, ενώ ορισμένες μικρές πολιτείες και το εκλογικό διαμέρισμα της Κολούμπια (όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον έχουν μόνο τρεις εκλέκτορες.

Σχεδόν σε όλες τις πολιτείες – με εξαίρεση το Μέιν και τη Νεμπράσκα εφαρμόζεται το πλειοψηφικό σύστημα για την εκλογή των εκλεκτόρων, δηλαδή ο νικητής υποψήφιος πρόεδρος που έχει διαφορά έστω και μιας ψήφου από τον αντίπαλό του αποσπά το σύνολο των εκλεκτόρων της πολιτείας

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Ποιες είναι οι πολιτείες κλειδιά; 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω και τους μεγέθους τους, έχουν διαφορά ώρας από την Ανατολική έως τη Δυτική Ακτή. Αυτό σημαίνει ότι οι κάλπες δεν κλείνουν την ίδια ώρα, ούτε φυσικά οι μεν (που ψήφισαν) περιμένουν τους δε (που ψηφίζουν).

Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Κογκρέσο – Τι είναι και πώς λειτουργεί; 

Οι τοπικές εκλογές
Χιλιάδες έδρες αιρετών θα ανανεωθούν σε τοπικό επίπεδο: νομοθετικές συνελεύσεις, δικαστές, δημοτικά συμβούλια και δήμαρχοι, κομητείες, σερίφηδες…

αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα

 Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πλανητάρχης!

donald-trump

Με 276 εκλέκτορες έναντι 218 της Χίλαρι Κλίντον, ο Ντόναλντ Τράμπ είναι ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών!

Ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τη μάχη στη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας και θα περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου ως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;