Αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα: Δημοκρατικό Κόμμα
Οι αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα έρχονται σύντομα! Ας μάθουμε κάποια πράγματα για το Δημοκρατικό Κόμμα και την ιστορία του!

αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα

Οι αμερικανικές εκλογές 2016 αποτελέσματα έρχονται σύντομα! Ας μάθουμε κάποια πράγματα για το Δημοκρατικό Κόμμα και την ιστορία του!

Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει για υποψήφια την Χίλαρι Κλίντον!

Το Δημοκρατικό Κόμμα προέκυψε από τις Αντιφεντεραλιστικές παρατάξεις που αντετίθεντο στις δημοσιονομικές πολιτικές του Αλεξάντερ Χάμιλτον στις αρχές της δεκαετίας του 1790.

Ο Τόμας Τζέφερσον και ο Τζέιμς Μάντισον οργάνωσαν αυτές τις παρατάξεις ως το Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Το κόμμα ευνοούσε τα δικαιώματα των πολιτειών και την αυστηρή προσήλωση στο Σύνταγμα· αντετίθετο σε μια εθνική τράπεζα και στα πλούσια συμφέροντα. Το Δημοκρατικό-Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ανήλθε στην εξουσία στις προεδρικές εκλογές του 1800.

Το κόμμα έχει την μακρότερη επίδοση συνεχούς λειτουργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, και είναι ένα από τα παλαιότερα πολιτικά κόμματα στον κόσμο

Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο 15ος Δημοκρατικός που φέρει το αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά τον Πόλεμο του 1812, ο κύριος αντίπαλος του κόμματος, το Φεντεραλιστικό Κόμμα διαλύθηκε. Οι Δημοκρατικοί-Ρεπουμπλικανοί διασπάσθηκαν σχετικά με την επιλογή ενός διαδόχου του Προέδρου Τζέιμς Μονρόε, και η μερίδα του κόμματος που υποστήριξε πολλές από τις παλιές Τζεφερσονιανές αρχές, με ηγέτη τον Άντρου Τζάκσον και τον Μάρτιν Βαν Μπιούρεν, έγινε το Δημοκρατικό Κόμμα.

Μαζί με το Κόμμα Ουίγων, το Δημοκρατκό Κόμμα ήταν το κυρίαρχο κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Οι Ουίγοι ήταν ένα εμπορικό κόμμα, και συνήθως λιγότερο δημοφιλές, αν χρηματοδοτούνταν καλύτερα.

Οι Ουίγοι διαιρέθηκαν για το θέμα της δουλείας μετά τον Μεξικανοαμερανικό Πόλεμο με αποτέλεσμα να συρρικνωθούν. Την δεκαετία του 1850, υπό την πίεση των Πρόσκαιρων Νόμων για τους σκλάβους και του Νόμου Κάνσας-Νεμπράσκα, οι Δημοκρατικοί που αντετίθεντο στη δουλεία έφυγαν από το κόμμα. Αφού ενώθηκαν με πρώην μέλη υπαρχόντων ή φθίνοντων κομμάτων, αναδύθηκε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

 Καθώς ξεσπούσε ο Αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος, οι Βόρειοι Δημοκρατικοί διαιρέθηκαν σε Πολεμικούς Δημοκρατικούς και Ειρηνικούς Δημοκρατικούς.

Οι περισσότεροι Πολεμικούς Δημοκρατικούς συσπειρώθηκαν στον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν και στο Κόμμα Εθνικής Ένωσης το 1864, το οποίο έβαλε τον Άντριου Τζόνσον στο ψηφοδέλτιο ως Δημοκρατικό από το Νότο.

 Οι Δημοκρατικοί ωφελήθηκαν από την δυσαρέσκεια των λευκών Νοτίων της Ανασυγκρότησης μετά τον πόλεμο και την επακόλουθη εχθρότητα προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο Κλίβελαντ χρίστηκε πρόεδρος επί δύο μη συνεχείς θητείες το 1884 και το 1892.

 

Οι τρείς ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα: Ο Γούντροου Ουίλσον, ο Γουίλιαμ Τζ. Μπράιαν, ο Γουίλιαμ Φίλιπς και ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ.

Οι Δημοκρατικοί πήραν τον έλεγχο της Βουλής το 1910 και εξέλεξαν τον Γούντροου Ουίλσον πρόεδρο το 1912 και το 1916.

Ο Ουίλσον κατάφερε να να οδηγήσει το Κογκρέσο να αδρανοποιήσει τα ζητήματα των δασμών, των χρημάτων και της έλλειψης εμπιστοσύνης που κυριαρχούσαν στην πολιτική επί 40 έτη με νέους προοδευτικούς νόμους.

Η Μεγάλη Ύφεση του 1929, η οποία συνέβη υπό τον Πρόεδρο Χέμπερτ Χούβερ και ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο έθεσε τις βάσεις για μια πιο φιλελεύθερη κυβέρνηση. Οι Δημοκρατικοί έλεγχαν την Βουλή των Αντιπροσώπων σχεδόν αδιάκοπα από το 1931 μέχρι το 1995 και κέρδισαν τις περισσότερες προεδρικές εκλογές μέχρι το 1968.

Ο Φράνκλιν Ρούζβελτ, που εκλέχθηκε στην προεδρία το 1932, ήλθε στο προσκήνιο με κυβερνητικά προγράμματα που ονομάσθηκαν New Deal. Ο φιλελευθερισμός του New Deal σήμαινε την προώθηση της κοινωνικής ευημερίας, των συνδικάτων, των πολιτικών δικαιωμάτων και την τακτοποίηση των επιχειρήσεων.

Οι Ρεπουμπλικανοί προσέλκυσαν συντηρητικούς και λευκούς Νότιους από τον Δημοκρατικό συνασπισμό με την αντίσταση τους στο New Deal και τον φιλελευθερισμό του προγράμματος Μεγάλης Κοινωνίας και την χρήση από τους Ρεπουμπλικανούς της Νότιας Στρατηγικής.

Οι Αφροαμερικανοί, οι οποίοι παραδοσιακά υποστήριζαν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, άρχισαν να υποστηρίζουν τους Δημοκρατικούς μετά την άνοδο της κυβέρνησης του Φράνκλιν Ρούζβελτ, το New Deal, και το κίνημα Πολιτικών Δικαιωμάτων. Η κύρια βάση του Δημοκρατικού Κόμματος στράφηκε στα Βορειοανατολικά, σηματοδοτώντας μια δραματική ανατροπή της ιστορίας.

ο Μπιλ Κλίντον εκλέχθηκε στην προεδρία το 1992, κυβερνώντας ως Νέος Δημοκρατικός.

Επανεκλεγείς το 1996, ο Κλίντον ήταν ο πρώτος Δημοκρατικός Πρόεδρος μετά τον Φράνκλιν Ρούζβελτ που εκλέχθηκε δις. Μετά από δώδεκα έτη Ρεπουμπλικανικής εξουσίας, το Δημοκρατικό Κόμμα επανέκτησε την πλειοψηφία της Βουλής και της Γερουσίας στις εκλογές του 2006.

Μερικά από τα κύρια θέματα του κόμματος στις αρχές του 21ου αιώνα στην τελευταία του εθνική πλατφόρμα περιλαμβάνουν τις μεθόδους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, την διεύρυνση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, τα εργασιακά διακαιώματα, τον περιβαλοντισμό και την διατήρηση των φιλελεύθερων κυβερνητικών προγραμμάτων.

Στις εκλογές του 2010, το Δημοκρατικό Κόμμα έχασε τον έλεγχο της Βουλής, αλλά κράτησε μια μικρή πλειοψηφία στη Γερουσία (μειωμένη από το 111ο Κογκρέσο). Επίσης έχασε την πλειοψηφία στα πολιτειακά νομοθετικά σώματα και τις πολιτειακές θέσεις κυβερνητών.

Σε δημοσκόπηση, της Οργάνωσης Γκαλούπ, για την πρόθεση ψήφου, ανέφερε ότι το 31% των Αμερικανών είναι Δημοκράτες, το 29% είναι Ρεπουμπλικάνοι και το 38% είναι ανεξάρτητοι.

Μια έρευνα του Pew Research Center στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους η οποία κυκλοφόρησε τον Αύγουστο 2010 ανέφερε ότι 47% από αυτούς προσδιορίζονταν ως Δημοκρατικοί ή έκλιναν προς το κόμμα, ενώ ως Ρεπουμπλικάνοι το 43%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;