Κοτόπουλο Tikka Masala: Και όμως, μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι!

Από neolaia.gr Team 5 Νοεμβρίου 2016

 

2617919931_9f0240c033_b

Το έχεις δοκιμάσει έξω ή με delivery στο σπίτι, και σου έχει μείνει η απορία…Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Η απάντηση; Καθόλου! Μπορείς να το φτιάξεις για τον εαυτό σου, την οικογένεια σου ή τους φίλους σου με άνεση ΚΑΙ να τους εντυπωσιάσεις!

Αν σου αρέσουν τα καυτερά και έχεις όρεξη για «περιπέτεια», δοκίμασε να φτιάξεις κάτι διαφορετικό για μεσημεριανό ή βραδινό σήμερα.

Κάνε το τραπέζι σε φίλους ή οικογένεια και εντυπωσίασε τους με τις μαγειρικές σου ικανότητες…ή απλά ευχαρίστησε τον εαυτό σου μόνο με ένα ζεστό, καυτερό ινδικό πιάτο.

Αναφέραμε πως είναι καυτερό, έτσι; όχι; Οκ, ναι είναι καυτερό. Αν σου αρέσουν οι spicy επιλογές, καλώς, εάν όχι, πάλι καλώς γιατί δική σου είναι η συνταγή ό,τι θέλεις κάνεις. Μπορείς να το κάνεις πιο ελαφρύ.

Για να δουμε πως…

Τι χρειάζεσαι

Για το κοτόπουλο:
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά φρέσκο ginger
3 σκελίδες σκόρδο
4 φιλέτα-στήθος κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα
3 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλάκι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές φρέσκο ginger
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
2 κουταλάκια πάπρικα
1 κουταλάκι garam masala
8 ντομάτες για σάλτσα μέτριες
2 καυτερές πιπερίτσες πράσινες
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κούπες νερό
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Κόβεις το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
  2. Σε ένα μπώλ αναμιγνύεις όλα τα υλικά για το κοτόπουλο και το κοτόπουλο και μαρινάρω τουλάχιστον για μισή ώρα.
  3. Στραγγίζεις ελαφρώς το κοτόπουλο από την μαρινάδα.
  4. Ψήνεις στην ψησταριά ή εναλλακτικά σωτάρω στο τηγάνι το κοτόπουλο μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.
  5. Για την σάλτσα, σε μια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο και προσθέτεις το λαδι, το ginger, το σκόρδο και ψιλοκομμένες τις καυτερές πιπερίτσες και τα τσιγαρίζεις.
  6. Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύω για 3 λεπτά περίπου μέχρι να σκουρύνει η σαλτσούλα.
  7. Προσθέτεις την πάπρικα και το garam masala.
  8. Προσθέτεις τις φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι και το νερό και βράζω για 20 λεπτά.
  9. Αφήνεις την σάλτσα να κρυώσει για 5 λεπτά και την περνάω από το blender και την ξαναβράζω για 10 λεπτά.

Τέλος, προσθέτω το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος και αφήνω να πάρει μία βράση.

Το πιάτο σου είναι έτοιμο!