Hack the Camp: To hackathon με σκοπό βελτιώσει την καθημερινότητα των προσφύγων!
Η Microsoft Ελλάς στηρίζει την πρωτοβουλία Hack the Camp, η οποία στοχεύσει στο να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην κοινωνική τους ενσωμάτωση και στη βελτίωση της καθημερινότητας τους, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες!

Hack_the_Camp_Logo

Η Microsoft Ελλάς στηρίζει την πρωτοβουλία Hack the Camp, η οποία στοχεύσει στο να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην κοινωνική τους ενσωμάτωση και στη βελτίωση της καθημερινότητας τους, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες!

Η Microsoft Ελλάς, στηρίζει ενεργά το Hack the Camp, ένα μαραθώνιο τεχνολογίας (hackathon), που συνδιοργανώνουν το Impact Hub Athens, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και η πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στόχος του hackathon είναι να δώσει λύσεις στα σημαντικά ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες σήμερα.

Το πρώτο στάδιο του Hack the Camp ολοκληρώθηκε στις 21-22 Οκτωβρίου, με την εκδήλωση Meet the Hackers κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν οι πρώτες ιδέες αναφορικά. Παράλληλα, διαμορφώθηκαν οι ομάδες οι οποίες θα δουλέψουν πάνω στα projects που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ζωής των προσφύγων.

Microsoft_Hack_the_Camp_3

Οι καλύτερες ιδέες θα παρουσιαστούν στο τελικό στάδιο του Hack the Camp, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2-4 Δεκεμβρίου, στο Impact Hub Athens. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για τις τρεις καλύτερες ομάδες.

Κατά τη διάρκεια προετοιμασίας των ιδεών για την παρουσίασή τους στην τελική φάση, έμπειρα στελέχη της Microsoft Ελλάς θα αναλάβουν, ως μέντορες, να καθοδηγήσουν τις ομάδες, παρέχοντάς τους τεχνογνωσία και χρήσιμες τεχνολογικές συμβουλές στα πρώτα τους βήματα.

Επιπλέον, η εταιρεία, πέρα από τη συμμετοχή στο χρηματικό έπαθλο, πρόκειται να παρέχει στους νικητές τη δυνατότητα ένταξής τους στο πρόγραμμα BizSpark, το οποίο παρέχει δωρεάν πρόσβαση στα πιο καινοτόμα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft, βοηθώντας τους να ολοκληρώσουν τις ιδέες τους.

Ο Τίμος Πλατσάς, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Είναι ξεχωριστή χαρά και τιμή για τη Microsoft Ελλάς, η συμμετοχή και η στήριξη που παρέχει στο Hack the Camp. Πιστεύουμε ότι αυτή η προσπάθεια θα οδηγήσει σε projects που θα μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση της καθημερινότητας των προσφύγων. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!».

Microsoft_Hack_the_Camp_1
Για όσους δεν κατάφεραν να παραστούν στην πρώτη συνάντηση του #HacktheCamp, μπορούν να στείλουν μια ενημερωμένη περιγραφή της ιδέας τους μέχρι τις 16 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο athens.hosts@impacthub.net ή στη σελίδα https://www.facebook.com/groups/hackthecamp/ όπως και στο https://github.com/HackTheCamp/wiki/wiki

Microsoft_ logo

Σχετικά με τη Microsoft…
Η Microsoft (Nasdaq “MSFT”), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες.

Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.microsoft.com/hellas.
Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της MicrosoftCorp στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;