Φοιτητική ζωή στην Ορεστιάδα! Ο δεκάλογος
Πέρασες στην Ορεστιάδα και δεν έχεις ιδέα που βρίσκεται, πώς πρόκειται να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια και όλα τα σχετικά; Εμείς είμαστε εδώ να σου λύσουμε όλες τις απορίες!

orestiada

Πέρασες στην Ορεστιάδα και δεν έχεις ιδέα που βρίσκεται, πώς πρόκειται να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια και όλα τα σχετικά; Εμείς είμαστε εδώ να σου λύσουμε όλες τις απορίες!

1.Η Ορεστιάδα είναι η νεότερη και η βορειότερη πόλη της Ελλάδας στην άκρη του Νομού Έβρου. Είναι δεύτερη σε πληθυσμό μετά την πρωτεύουσα του νομού, την Αλεξανδρούπολη. Απ’ ότι καταλαβαίνεις πρόκειται για μια μικρή πόλη που όλα είναι κοντά με τα πόδια!

2. Το κέντρο της πόλης είναι προφανώς η πλατεία της… Εκεί θα πηγαίνεις για να πίνεις τις καφεδάρες σου και να αράζεις με τις ώρες!

3. Μπορεί να μην το περίμενες αλλά η Ορεστιάδα φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή και μάλιστα έρχονται από τις άλλες πόλεις για να τη ζήσουν! Αυτό λένε, το οφείλει στους φοιτητές της που “τα δίνουν όλα”. Μπορεί λοιπόν να μην έχει πολλά μπαρ και clubs αλλά ο κόσμος είναι μάχιμος και έχει ΠΟΛΥ όρεξη να διασκεδάσει!

4. Γενικότερα η ζωή της Ορεστιάδας συγκεντρώνεται στους δύο κεντρικούς δρόμους (Βασιλέως Κωνσταντίνου και Κωνσταντινουπόλεως) που διασταυρώνονται στην πλατεία, ενώ γύρω θα βρεις πεζόδρομους με πολλά μαγαζιά και φαγάδικα. Προφανώς αφού βρισκόμαστε στη Βόρεια Ελλάδα το φαγητό θα είναι από άλλο πλανήτη! Σουβλάκι με σπιτική τυροσαλάτα έχεις δοκιμάσει ξανά;

5. Εάν είσαι καλλιτεχνική φύση να μην ανησυχείς καθόλου. Η Ορεστιάδα φημίζεται για το πόσο δυνατή είναι στο θέατρο και μάλιστα πέρα από τις θεατρικές ομάδες που μπορείς να συμμετέχεις διοργανώνεται και το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας και πολλά ακόμη!

6. Το δε καλοκαίρι διοργανώνεται 20 χρόνια σερί (και βάλε) το Φεστιβάλ ΑΡΔΑΣ στον γνωστό ποταμό όπου συμμετέχουν πολλοί διάσημοι Έλληνες καλλιτέχνες, μαζεύει άπειρο κόσμο και γενικά γίνεται πανικούλης από αυτούς που μας αρέσουν.

7. Σε πιο χαλαρά πράγματα, για να μην τα παραλέμε θα είναι πολλές οι φορές που θα αράξεις σπίτι και δε θα θέλεις να βγεις έξω αφού το κρύο θα είναι τσουχτερό… Ευτυχώς δεν χρειάζεται να ψάχνεις για delivery στην Ορεστιάδα. Ο deliveras έφτασε και εκεί!

8. Τώρα θα θέλεις σίγουρα να κάνεις και τα ταξιδάκια σου…και το Διδυμότειχο μπορεί να το έκανε γνωστό ο Μαχαιρίτσας αλλά δεν είναι και ο προορισμός των ονείρων σου (αν και μεταξύ μας σίγουρα θα περάσεις, έστω από περιέργεια). Μπορείς σίγουρα να πας Αλεξανδρούπολη που είναι πανέμορφη και δε το συζητάμε ότι Κωνσταντινούπολη πας για πλάκα. Ταξίδια σίγουρα μπορείς πάντως να κάνεις πολλά και οικονομικά!

9. Όσον αφορά τα ενοίκια είναι πολύ οικονομικά και είναι βέβαιο ότι στην πόλη γενικότερα τα έξοδα σου θα είναι πολύ λίγα.

10. Γενικότερα να είσαι προετοιμασμένος για αρκετό κρύο αλλά να ξέρεις ότι τα ταξίδια, η ηρεμία που εύκολα μπορείς να βρεις, ο φιλικός κόσμος και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της περιοχής σίγουρα θα σε αποζημιώσουν!

Φωτογραφία από pameevro.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
0'
57 - 46
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;