Ποιες τροφές δεν ταιριάζουν στο ίδιο πιάτο;
Συνδυασμοί που όχι μόνο δεν ταιριάζουν, αλλά δεν έχουν και τα καλύτερα αποτελέσματα για τον οργανισμό μας!

Tea_in_different_grade_of_fermentation

Συνδυασμοί που όχι μόνο δεν ταιριάζουν, αλλά δεν έχουν και τα καλύτερα αποτελέσματα για τον οργανισμό μας!

Αφαιρώντας τους παρακάτω συνδυασμούς απο το πρόγραμμα σου, βοηθάς τον οργανισμό σου να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά απ’ ότι θα έκανε αν τους κατανάλωνες.

 

Δεν το είχες σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν, αλλά και οι τροφές έχουν “σύνολα” που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Αυτά είναι γεύματα, τα οποία θα ήταν καλύτερα να μειώσεις ή να αφαιρέσεις εντελώς απο την καθημερινή σου ζωή:

Τσάι μετά απο ένα γεύμα

Το τσάι, για πολλούς, είναι ένα ρόφημα χαλάρωσης και καταναλώνεται αρκετά συχνά.

Όσο υγιεινό και να είναι, δεν συστήνεται για τις ώρες μετά απο ένα γεύμα.

Οι τανίνες, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που περιέχει το τσάι, αναστέλλουν την απορρόφηση πολύτιμων συστατικών που έχουμε προσλάβει μέσω του φαγητού, όπως είναι ο σίδηρος και το ασβέστιο.

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγουμε και τον καφέ αμέσως μετά το γεύμα. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να επηρεάσει την αφομοίωση θρεπτικών συστατικών, αλλά σε αρκετά μικρότερο ποσοστό από το τσάι.

Κρέας με τυρί
Η κατανάλωση των λιπαρών κόκκινων κρεάτων ταυτόχρονα με κίτρινα τυριά είναι κακή για τον εξής λόγο: ο συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελεί πηγή κορεσμένων λιπαρών και χοληστερίνης, δύο συστατικών που ανεβάζουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.

Γι’ αυτό και καλό θα ήταν να αποφεύγεται η κατανάλωση και των δυο μαζί, ειδικά όταν πρόκειται για άτομα με θέματα καρδιάς ή παχυσαρκία.

Φακές με φέτα
Η φέτα πάει πακέτο με τις περισσότερες τροφές που καταναλώνουμε στο ελληνικό νοικοκυριό, ωστόσο ως προς τα όσπρια που περιέχουν φυτικό σίδηρο, όπως είναι οι φακές, η κατανάλωση της δεν συστήνεται.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Το ασβέστιο που περιέχεται στη φέτα , αλλά και σε όλα τα λευκά ή κίτρινα τυριά, παρεμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου.

 

Φασόλια με καλαμπόκι

Αν και σε διατροφικό επίπεδο δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν μαζί, πολλοί τα συνδυάζουν στις σαλάτες.

Το καλαμπόκι περιέχει φυτικό οξύ, το οποίο μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα του ψευδαργύρου που περιέχεται στα φασόλια. Ο ψευδάργυρος είναι πολύτιμο μεταλλικό στοιχείο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και ακόμη και μια ήπια έλλειψή του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο ανοσοποιητικό και στο αναπαραγωγικό σύστημα, στην όραση και στην υγεία του δέρματος.

Κόκκινο κρασί με τυρί
Το κόκκινο κρασί συνοδεύεται αρκετά συχνά απο μια ποικιλία τυριών, αν και ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν θεωρείται κατάλληλος.

Τόσο το κόκκινο κρασί όσο και το τυρί (ιδίως τα σκληρά ή ημίσκληρα τυριά, τα οποία έχουν υποστεί ωρίμαση) περιέχουν την ουσία τυραμίνη.

Έχει παρατηρηθεί πως η αυξημένη πρόσληψη τυραμίνης μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης και να προκαλέσει ακόμα και πονοκέφαλο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1