Η επίδραση του καφέ στο σώμα μας σε 6 χρονικές στιγμές!
Για πολλούς απο εμάς, ο καφές είναι κάτι παραπάνω απο ένα ρόφημα: Είναι μια ιεροτελεστία για να ξυπνήσουμε το πρωί. Κάτι χωρίς το οποίο δεν θα αντέχαμε.

επίδραση του καφέ

Για πολλούς απο εμάς, ο καφές είναι κάτι παραπάνω απο ένα ρόφημα: Είναι μια ιεροτελεστία για να ξυπνήσουμε το πρωί. Κάτι χωρίς το οποίο δεν θα αντέχαμε.

Είτε απολαμβάνεις την ησυχία ενός όμορφου πρωινού είτε μιλάς με τους συνεργάτες σου, μια κούπα αρωματικού καφέ δεν είναι ποτέ κακή ιδέα.

Όμως, τι επίδραση έχει στο σώμα σου ο καφές τις επόμενες ώρες; Κάποιες απο αυτές είναι αρκετά ενδιαφέρουσες

Για να δουμε…

Τα πρώτα 10 λεπτά

Η καφεϊνη εισέρχεται στο αίμα σου. Οι παλμοί της καρδιάς σου και η πίεση του αίματος σου αρχίζουν να αυξάνονται.

20 λεπτά μετά

Ξεκινάς να νιώθεις πιο συγκεντρωμένος/-η και σε ετοιμότητα. Το βρίσκεις πλέον πιο εύκολο να πάρεις αποφάσεις και να χειριστείς προβλήματα. Επιπλέον, η καφεϊνη σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερη κούραση καθώς ενώνεται με τους υποδοχείς αδενοσίνης σου.

30 λεπτά μετά 

Το σώμα σου ξεκινά να παράγει περισσότερη αδρεναλίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη όραση καθώς οι κόρες των ματιών σου διαστέλλονται ελαφρά.

 

40 λεπτά μετά

Τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα σου αποκτούν ανοδική πορεία. Αυτό βελτιώνει την λειτουργία των κινητικών νευρώνων σου, οι οποίοι, με την σειρά τους, αυξάνουν την μυϊκή σου δύναμη.

4 ώρες μετά

O καφές μπορεί να αυξήσει τους ρυθμούς με τους οποίους το σώμα σου απελευθερώνει ενέργεια. Όταν αυτό συμβαίνει, το σώμα σου ξεκινά να διασπά λίπη, ακόμα και αν δεν κινείσαι.

Η καφεϊνη, επίσης, διεγείρει και αυξάνει την παραγωγή των οξέων του στομαχιού.

6 ώρες μετά

Η καφεϊνη στον καφέ έχει διουριτική επίδραση. Εκτός απο το νερό, ο οργανισμός σου χάνει μερικές σημαντικές βιταμίνες και μεταλικά στοιχεία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανισορροπίες στον μεταβολισμό του ασβεστίου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1