ΟΑΕΔ: Εκατοντάδες άνεργοι παραμένουν εκτός προγραμμάτων

Από neolaia.gr Team 25 Οκτωβρίου 2016

ΟΑΕΔ, προγράμματα εργασίας, προγράμματα για άνεργους, Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Στην αναμονή και στο περίμενε βρίσκονται για ακόμα μία φορά χιλιάδες άνεργοι της Πάτρας, περιμένοντας για μία θέση εργασίας, έστω και με την μορφή σύμβασης λίγων μηνών, μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν από τον ΑΣΕΠ τα ονόματα των ανέργων που πρόκειται να προσληφθούν στα οχτάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως 20.000 ευρω σε 10.000 ανέργους

Στην Πάτρα όπου η ανεργία παραμένει σε μεγάλα ποσοστά οι αιτήσεις που έγιναν ήταν εκατοντάδες για τις περίπου 600 θέσεις εργασίας που έχουν προκηρυχθεί για τον Δήμο, ενώ με βάση τα δεδομένα αυτά το ποσοστό επιτυχίας για τον κάθε άνεργο είναι αρκετά μικρό.

Στο μεταξύ, στην αναμονή βρίσκονται και δεκάδες ακόμα άνεργοι, περιμένοντας να προκηρυχθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «patrasevents.gr» Πρόκειται για τα προγράμματα αυτά με τα 2.600 ευρώ, τα οποία είναι να πραγματοποιηθούν μέσω των ΚΕΚ, ύστερα από διαφόρων ειδών αναβολές που κράτησαν περίπου 1,5 χρόνο.

ΟΑΕΔ: Όλα τα προγράμματα που τρέχουν μέχρι τον Δεκέμβριο!

Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει η προκήρυξη των προγραμμάτων αυτών τα οποία πιθανότατα θα ξεκινήσουν μέσα στον Δεκέμβριο. Και για αυτά τα προγράμματα οι αιτήσεις που έχουν γίνει σε κάθε ΚΕΚ από τους ανέργους είναι εκατοντάδες.

ΟΑΕΔ ανακοίνωση: «Επικαιροποιήστε τα στοιχεία σας» – Δείτε αναλυτικά!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486