4 skydivers κάνουν τη μεγαλύτερη κούνια του κόσμου (βίντεο)
Τι συμβαίνει όταν πηδήξεις από ένα αερόστατο και κάνεις μια κούνια 125 μέτρων; Αυτό!

Τι συμβαίνει όταν πηδήξεις από ένα αερόστατο και κάνεις μια κούνια 125 μέτρων; Αυτό!

Τέσσερις skydivers, δύο αερόστατα, ένα μακρύ σχοινί 125 μέτρων με ένα κάθισμα στην άκρη του και 1.800μ. υψόμετρο. Μόνο έτσι μπορείς να δημιουργήσεις ένα πραγματικό Mega Swing – τη μεγαλύτερη κούνια στον κόσμο.

“Απλά θέλαμε να την κάνουμε όσο πιο μεγάλη γίνεται”, μας λέει ο Αυστριακός Marco Waltenspiel, ο οποίος μαζί με τους skydivers Georg Lettner, Marco Fürst και Dominic Roithmair, έκαναν αυτό το project πραγματικότητα.

“Δεν έχεις ξαναζήσει τέτοια επιτάχυνση, ούτε σε BASE jump, ούτε σε skydive”, μας λέει ο Roithmair, ο οποίος είχε και την αρχική ιδέα. “Κάνεις jump, σε ελεύθερη πτώση, μέχρι να τεντωθεί το σχοινί και έχεις μια απίστευτη φυσική επιτάχυνση χωρίς καμία μηχανική υποστήριξη. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο freefall που να έχει τόσο διαφορετικά μοτίβα κινήσεων.”

“Η ιδέα πίσω από το Mega Swing ήταν να πραγματοποιήσουμε το παιδικό μας όνειρο”, είπε ο Lettner. “Όλοι έχουν αυτό το όνειρο”, μας λέει. “Να ανέβεις όσο πιο ψηλά μπορείς και μετά να αφεθείς και να πετάξεις.”

“Στην αρχή δεν ήμασταν πολύ σίγουροι αν θα μπορέσουμε να το κάνουμε”, μας λέει ο Waltenspiel. “Στο τέλος όμως όλα πήγαν τέλεια.”

Ένα μοναδικό στοιχείο αυτού του stunt ήταν ότι δεν άκουγες καθόλου θόρυβο. “Αν είσαι μέσα σε ελικόπτερο ή αεροπλάνο, ακούς πάντα τον ήχο του κινητήρα. Εδώ το μόνο που ακούς είναι η φωτιά από το αερόστατο”, μας λέει ο Roithmair. “Ακόμα και το κούνημα είναι μοναδικό. Ακούς μόνο τον άνεμο στην άκρη του σχοινιού, είναι πάρα πολύ ήσυχα.”

Η οργάνωση αυτού του stunt ήταν μια τεράστια πρόκληση. Το Team δεν χρειαζόταν μόνο τέλειο καιρό, αλλά και πάρα πολύ καλούς πιλότους αερόστατων. Τα δύο αερόστατα έπρεπε να βρίσκονται ακριβώς στη σωστή απόσταση για να έχει την απαραίτητη ένταση το σχοινί πριν κάνουν το jump.

Τι ήταν πιο δύσκολο; “Να καταφέρεις να μείνεις πάνω στην κούνια”, μας λέει ο Roithmair.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;