Εάν δεις αυτό το ελληνικό βιβλιοπωλείο, θα καταλάβεις γιατί είναι στα καλύτερα της Ευρώπης!
Αυτό το ελληνικό βιβλιοπωλείο σίγουρα θα σε μαγέψει και θα καταλάβεις γιατί βρίσκεται στα καλύτερα της Ευρώπης!

IMG_5518_edit1-1030x686

Έχουμε δει απίστευτες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία απ’ όλο τον κόσμο…

Που να ξέραμε ότι ένα από τα πιο μαγικά και ξεχωριστά βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Οία της Σαντορίνης.

Γενικά, το όλο θέμα ξεκίνησε από τον  Βόιγουντ, ένα 35χρονο Γερμανό βιβλιοπώλη απ’ το Άαχεν, ο οποίος αφιέρωσε δυο χρόνια απ’ τη ζωή του αναζητώντας «τόπους», που προσφέρουν κάτι περισσότερο από ράφια με μπεστ-σέλερ. «Ήταν ένα παλιό μου όνειρο. Κι όποτε έβλεπα καταλόγους με ωραία βιβλιοπωλεία, με κυρίευε η επιθυμία να ταξιδέψω…»

Συνολικά 60 βιβλιοπωλεία ανακάλυψε ο Τόρστεν Βόιγουντ στα ταξίδια του από τη Βρετανία μέχρι την Ελλάδα και την Πορτογαλία, κι από την Ολλανδία και το Βέλγιο μέχρι την Ιβηρική χερσόνησο, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Και καταθέτει τις εντυπώσεις του στο βιβλίο του με τίτλο: «Σε 60 βιβλιοπωλεία στην Ευρώπη» („In 60 Buchhandlungen durch Europa“ εκδ. Οίκος Edenbooks), που παρουσιάστηκε στη φημισμένη διεθνή έκθεση βιβλίου της Φρανφκούρτης.

assets_LARGE_t_420_54240569_type13145

Ανάμεσα στα δέκα καλύτερα που ξεχώρισε για την γερμανική εφημερίδα Bild -όπως το φημισμένο Shakespeare & Company στο Παρίσι, το Foyles και το Hatchards στο Λονδίνο, το Boekhandel Dominicanen στο Μάαστριχτ, ή το Livraria Lello E Irmão στο Πόρτο της Πορτογαλίας, όπου η Τζ. Κ. Ρόοουλινγκ φέρεται να άντλησε έμπνευση για τις περιπέτειες του Χάρι Πότερ ξεχώρισε και ένα ελληνικό!

Αυτό είναι η Ατλαντίδα» στην Οία της Σαντορίνης, «ένα θησαυροφυλάκιο για τους λάτρεις των βιβλίων, με μια ταράτσα κατάμεστη -κι αυτή- από βιβλία», όπως γράφει η BILD.

Mάθε περισσότερα για το μαγικό βιβλιοπωλείο βλέποντας αυτό το βίντεο από το TEDxAthens που ένας από τους ιδιοκτήτες του όπως και να έχει τα εξηγεί πολύ καλύτερα!

Τις φωτογραφίες του βιβλιοπωλείου βρήκαμε από την επίσημη σελίδα τους http://atlantisbooks.org/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;