14 έξυπνα κόλπα για να κατακτήσεις το μαγείρεμα!
Ακόμα και οι πιο έμπειροι σεφ "του σπιτιού" χρειάζονται βοήθεια στην κουζίνα, και πολύ συχνά, ξέρουν πως για ένα νόστιμο γεύμα δεν χρειάζονται απλά τα σωστά υλικά!

5964705-2-1470835084-650-cc8e6451fb-1-1471028289

Ακόμα και οι πιο έμπειροι σεφ “του σπιτιού” χρειάζονται βοήθεια στην κουζίνα, και πολύ συχνά, ξέρουν πως για ένα νόστιμο γεύμα δεν χρειάζονται απλά τα σωστά υλικά!

Για την ακρίβεια, μια σωστή συνταγή δεν χαρακτηρίζεται απλά απο την σωστή χρήση των υλικών. Έχει να κάνει με το ψήσιμο στο τηγάνι ή στον φούρνο ή το σωτάρισμα και όλα αυτά τα σχετικά.

Γι’ αυτό και δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε όταν ασχολούμαστε με την κουζίνα!

 

 

1.Το να γυρνάς το κρέας πολύ συχνά, το κάνει να χάνει την τραγανή επιδάνεια του και τα φυσικά του υγρά, αφήνοντας την μπριζόλα άνοστη και ξερή. Η πρόκληση εδώ είναι αν ξέρεις πότε να γυρίσεις τις μπριζόλες. Ένας εύκολος τρόπος να το καταλάβεις είναι να κουνήσεις το τηγάνι. Αν η μπριζόλα γλιστρήσει με άνεση, τότε ήρθε η στιγμή να την γυρίσεις.

2.Το τηγάνισμα φαγητού με παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα μεγάλο λάθος. Ξεκινά και βγάζει καπνό σε μεγάλες θερμοκρασίες, χαλώντας την γεύση του φαγητού και κάνοντας το λιγότερο υγιεινό.

 

3. Δοκίμασε να ρίξεις με προσοχή ένα αυγό σε ένα βαθύ μπολ κρύου νερού. Ένα φρέσκο αυγό θα βυθιστεί στον πάτο του μπολ και “ξαπλώσει”. Αν το αυγό ισορροπήσει μέσα στο νερό, είναι 2-3 εβδομάδων και είναι ακόμα καλό. Αν το αυγό επιπλεύσει στην επιφάνεια, έχει χαλάσει και δεν πρέπει να το φας.

4. Το να σερβίρεις φρεσκοψημένο κρέας είναι λάθος. Αν αφήσεις το κρέας να “ξεκουραστεί” μετά το μαγείρεμα, θα πετύχεις πολύ καλύτερη υφή και γεύση.

 

6. Μια στρώση απο φέτες λεμονιού ανάμεσα στο ψάρι και το γκριλ όχι μόνο εμποδίζει το ψάρι απο το να κολλήσει στη σχάρα αλλα προσθέτει και ιδιαίτερη γεύση.

7. Πασπάλισε τα πράσινα λαχανικά με λίγο αλάτι για να αποφύγεις το να κολλάνε στο μαχαίρι σου.

 

8. Αν θες να κάνεις το βούτυρο να μαλακώσει γρήγορα χωρίς να λιώσει, χρησιμοποιήσε αυτό το τρικ: Βάλε ένα ποτηρι νερό στον φούρνο μικροκυμάτων και ζέστανε το λίγο. Έπειτα, αφαίρεσε το νερό και τοποθέτησε το ποτήρι πάνω απο το κομμάτι βούτυρο. Το βούτυρο κάτω απο το ποτήρι θα αρχίσει να μαλακώνει και θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις.

9. Το κρασί μπορεί να παραμείνει φρέσκο για μερικές μέρες αφού το ανοίξεις.

10. Το να βάζεις υπερβολικά πολύ φαγητό στο τηγάνι είναι πιθανότατα ένα απο τα συχνότερα μαγειρικά λάθη. Αν θες να έχεις μαλακό, ζουμερό κρέας αντ για σκληρό και στεγνό κρέας, άσε αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια.

11. Όταν ψήνεις κάτι στον φούρνο, είναι καλύτερο να προσθέσεις τυρί 5 λεπτά πριν αφαιρέσεις το φαγητό απο τον φούρνο. Ειδάλλως, θα καεί και θα μετατραπεί σε μια σκληρή κρούστα που είναι αδύνατον να μασήσεις.

12. Τοποθέτησε μια πετσέτα κουζίνας κάτω απο ξύλο κοπής για να μην σου γλιστράει δεξιά-αριστερά.

13. Οι πατάτες θα πρέπει να “λιώνονται” μόνο με ζεστό γάλα. Το κρύο γάλα θα τις μετατρέψει σε γκρι.

14. Αν θες να βράσεις πολλά αυγά, μην βάζεις κατσαρόλα, βάλε τα στον φούρνο.

15. Αν χρειάζεσαι μαγιονέζα αλλά δεν θες να πας μέχρι το σούπερ μάρκετ να πάρεις μια, απλά ανακάτεψε 1 αυγό με 150 ml ελαιόλαδο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;