Πώς επιδρούν οι φωτογραφίες στην ψυχολογία μας; (έρευνα)
Πώς επιδρούν οι σέλφι, οι ομαδικές φωτογραφίες και τα τοπία που βγάζουμε στην ψυχολογία μας; Όλες επιδρούν με κάποιο τρόπο! Δες πώς!

Girl-Photographer

Τι διαφορά έχουν στη ψυχολογία μας οι φωτογραφίες που είναι σέλφι, οι ομαδικές και τα τοπία; Όλες επιδρούν με κάποιο τρόπο!

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου UCI που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Psychology of Well-Being», μία σέλφι -ή οποιαδήποτε φωτογραφία- την ημέρα μπορεί να βελτιώσει αισθητά την διάθεσή σας.

Χώρισαν τους φοιτητές σε 3 ομάδες. Η πρώτη έπρεπε να βγάζει από μια σέλφι, η δεύτερη μια ομαδική φωτογραφία και η τρίτη ένα τοπίο ή ότιδηποτε μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται χαρούμενοι.

 

Το αποτέλεσμα της έρευνας, σε συνδυασμό με ένα ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν οι φοιτητές πριν και μετά έδειξε ότι η πρώτη ομάδα (που έβγαζε μια σέλφι την ημέρα) απέκτησε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σταδιακά οι φοιτητές αυτοί άρχισαν να χαμογελούν περισσότερο στις φωτογραφίες που έβγαζαν.

Εκείνοι της δεύτερης ομάδας άρχισαν να νιώθουν πιο δεμένοι με τους φίλους και συγγενείς τους και όσοι ανήκαν στην τρίτη ομάδα άρχισαν να εκτιμούν περισσότερο και να νιώθουν ευγνωμοσύνη για τα πράγματα που έχουν στην ζωή τους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;