Η έλλειψη σεξ
Πείραμα που έγινε σε αρουραίους απέδειξε πως η απώλεια σεξ, τους κάνει ευάλωτους σε ναρκωτικές ουσίες!

enhanced-12366-1409764113-9

Πείραμα που έγινε σε αρουραίους απέδειξε πως η απώλεια σεξ, τους κάνει ευάλωτους σε ναρκωτικές ουσίες!

Ομάδα επιστηνόμων, υπό την Λόρεν Μπελόουτ, του Πανεπιστημίου του Μισισιπή στο Τζάκσον των ΗΠΑ. διεξήγαγε έρευνα πάνω στο συγκεκριμένο δαινόμενο και δημοσίευσε τα συμπεράσματα της στο Journal of Neuroscience.

Οι αρουραίοι που κάνουν σε καθημερινή βάση σεξ τείνουν να αναζητούν όταν το στερούνται…πιο μεγάλες ποσότητες αμφεταμίνης.

Η ομάδα επιστημόνων περιγράφει πως το σεξ και η αμφεταμίνες επηρεάζουν την ίδια περιοχή του εγκε΄φαλου, την tegmentalis ventralis. Τα νεύρα της περιοχής παράγουν ντοπαμίνη (τον νευροδιαβιβαστή της ευτυχίας), την ουσία που ανήκει στο φυσικό σύστημα επιβράβευσης του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι επιστήμονες διατείνονται πως το σεξ δεν είναι τίποτα παρά μια φυσική επιβράβευση του οργανισμού. Εξασφαλίζει μια ωραία αίσθηση που μας κάνει να θέλουμε να το επαναλάβουμε.

Την ίδια επίδραση έχουν και οι ναρκωτικές ουσίες στο σύστημα επιβράβευσης του εγκεφάλου και για το λόγο αυτό προκαλούν γρήγορα εξάρτηση.

Οταν την σεξουαλική ευχαρίστηση διαδέχεται μια περίοδος ξηρασίας, τότε αυξάνεται η επιβράβευση των αμφεταμινών στους αρσενικούς αρουραίους. Κοινώς, το καθημερινό σεξ κάνει τους αρουραίους πιο ευάλωτους σε ναρκωτικές ουσίες “παίζοντας” με τον εγκέφαλο τους.

Επικρατεί και το αντίθετο..

Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι άνθρωποι, εξαρτημένοι από ναρκωτικές ουσίες, όπως η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, έχουν σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλακτικό, λόγω της απώλειας ελέγχου.

Ο λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι η μεθαμφεταμίνη επιδρά στον εγκέφαλο παρόμοια με το σεξ.

Παλαιότερα πειράματα σε ζώα έχουν δείξει πως η πέραση της επίδρασης των ναρκωτικών οδηγεί σε έντονη αναζήτηση σεξουαλικής επαφής. Το σεξ λειτουργεί επομένως και ως εναλλακτικό ναρκωτικό.

Ας σημειωθεί ότι οι επιστήμονες παρατήρησαν αυτή την σχέση μόνο όταν το σεξ συνέβαινε ταυτόχρονα με την «χορήγηση» ναρκωτικών. Στις μεγάλες δόσεις κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης οι αρουραίοι δεν είχαν καμία όρεξη για σεξ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;